Skip to main content

Sok hely takarítható meg és akkora termőföldre sincs szükség, mint gondolnánk, ha dinnyéinket függőlegesen növesztjük. Miért lehet jó mindez?

Azokon a területeken, ahol kevés a termőföld, vagy azt más növénnyel lehet csak bevetni, ott hely hiányában érdemes ezt a termesztési módot megfontolni. További előny, hogy így a dinnye minden oldalát éri a napfény és a levegő, így a penész és más betegségek is elkerülik, nem kell vegyszert használni a permetezéshez.

A növény tehát nem rohad el, öntözése is egyszerűbb, takarékosabb.

Mire van szükség mindehhez?

Semmi másra, csak egy rácsra, vagy tulajdonképpen egy lugasra, melyre felfuthat a növény. Továbbiakban, mivel a dinnye többkilósra is kifejlődhet, egy pamut vagy nylon borítást kell ráhúzni, hogy súlyából adódóan le ne szakadjon a tőről.

Kissé talán mulatságos a termés ily módon való védelmezése, de a szép eredmények reményében ez mindenféleképpen szükséges. Természetesen tök is termeszthető ebben a formában.

(További leírás és fotók itt érhetők el: http://english.sina.com/life/p/2011/0711/380576.html)

Hasonló módszerekkel eper is termeszthető, melyről itt adtunk hírt: http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/3459-eperbol-is-noveszthetsz-lugast

Forrás: http://www.sunset.com/garden/fruits-veggies/vertical-veggies-00400000017689/page2.html

TOP 5