Skip to main content

 

Legalább 1500 ponton lesz ingyenes az internet Magyarországon, ennyi helyre telepítene ugyanis a kormány közwifit, írja a portfolio.hu a népszabadságra hivatkozva.

Hol lesz elérhető az ingyennet?

A már meglévő e-Magyarország pontoknál, és amelyik településen nincs ilyen, ott az önkormányzatok vagy a települések központjában, illetve forgalmas köztereken alakítanának ki ingyenes wifit.

hirdetés

Összességében mintegy kétezer pont kialakításával számol a terv, amelyből az következik, hogy nem minden település teljes területén lesz ingyenwifi, hanem a legtöbb településen csak a legforgalmasabb pontokon. A közösségi wifi támogathatja az elektronikus ügyintézést is azzal, hogy annak is elérhetővé teszi az internetkapcsolatot, akinek otthon nincs internet-előfizetése. 

A tervekről egy ma zajló konferencián fog részleteket közölni Deutsch Tamás, az internetes konzultációért felelős miniszterelnöki biztos, aki az ingyenwifi kiépítése mellett az internet áfáját is csökkenteni akarja, mégpedig 18 %-ra. A biztos a bankoknál is működtetett alapszámlacsomagok mintájára az alapszintű internet-hozzáférést biztosító szociális internetcsomagot is bevezetné.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5