Skip to main content

 

1986 óta foglalkozik biogazdálkodással a csorvási Major Pál. A 70 éves férfi csaknem kilencvenféle gyümölcsöt, zöldséget és gyógynövényt termeszt, de az igazi különlegességet a férfi sajátos termelési módszere, kultúrája jelenti.

A vegyszermentesen biogazdálkodó, immár a 70. évét taposó férfi elmondta, hogy 1986-ban kezdte a kertészkedést 600 négyzetméteren, hatezer tő szamócával – írta Az én termékem című Facebook-oldal, ahol több fotót is közöltek a férfi gyümölcsökben, zöldségekben gazdag kertjeiről. (A biogazdálkodóról korábban már mi is írtunk.)

hirdetés

Az otthoni gazdálkodás mellett Major Pál további három iskolakertet is gondoz (innen a kertjei), ahol a környéken tanuló általános iskolai diákok is elsajátíthatják a biogazdálkodás fogásait. Naponta több mint egy tucat tanuló kertészkedik, akik immár nem csak a termelésben működnek közre, hanem az értékesítésbe is besegítenek.

A csorvási gazdálkodó szinte nap mint nap fogadja a megyéből, sőt a távolabbi régiókból is érkező diákokat, akik csodájára járnak, a különleges termelési kultúrának, így például a lampionként függő sárgadinnyéknek is.

– Ezt a termelési módszert 15 éve fejlesztettem ki, s a palánták még október közepén is termést hoznak úgy, hogy nem sérül a külső héjazat a földtől, hiszen egy fából készült faszerkezeten növekednek – mesélte.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

 

TOP 5