Skip to main content
Rowan Atkinson elektromos autó

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Rowan Atkinson nemrég Goodwoodban jelent meg, hogy egy speciálisan felkészített Toyota GR Yaris H2 tesztvezetésével támogassa az alternatív üzemanyagok elterjedését, írja a motor1.com. 

A milliók által Mr. Bean néven ismert Atkinson egy kissé átalakított Toyotával (GR Yaris H2 Concept) ment körbe a pályán, olyan autóval, melyet benzin helyett hidrogén hajt.

hirdetés

A megrögzött autórajongó „óriási mókának“ tartotta az alternatív üzemanyaggal működő kocsi kipróbálását, ahogy a sajtónak nyilatkozott.

Erős kritika

Mint ismeretes, a színész a belsőégésű autók elkötelezett híve, nemrég erős kritikával illette az elektromos autózást.

Sőt, azt állította, hogy „becsapva érzi magát“, kijelentését pedig arra alapozta, hogy ő maga is régóta tart egy elektromos autót a flottájában, illetve tudja, mit beszél, hisz diplomás villamosmérnök.

Mindezekre tekintettel arra ösztönzi a vállalatokat, hogy vizsgálják meg az alternatív üzemanyagok, köztük a hidrogén használatát, mint a belsőégésű motorok fenntarthatóságának előmozdítására szolgáló módozatot.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy Mr. Bean ab ovo elvetné az elektromos autózás létjogosultságát, csak azt, hogy szerinte az elektromos autó a nehéz és drága lítium-ion akkumulátor miatt egyáltalán nem az a "környezetvédelmi csodaszer", mint aminek beállítják.

A színész korábbi állításait Simon Evans, a Carbon Brief környezetvédő szaklap újságírója cáfolta, kérdés azonban, e cáfolat hány embert győzött meg.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Rowan Atkinson szerint nem a legjobb alternatíva az elektromos autó

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Standish77 at English Wikipedia, CC BY-SA 3.0, wikimedia

TOP 5