Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

b_700_700_16777215_00_images_QDrum_aeric2.jpg 

Eric Hoffmannak hívják azt a német srácot, aki arról lett híres, hogy vasútállomások VIP-várójában és IC-vonatokon él, egész pontosan a német vasutak igencsak elegáns Inter City Expressein, azaz az ICE-ken.

Eric korábban vezető beosztásban dolgozott egy saarbrückeni call centerben, de eléggé unta magát. Amikor Münchenben kapott állást egy videojátékokkal foglalkozó szerkesztőségben, megpróbált lakás bérelni a bajor fővárosban, de csak megfizethetetlenül drága albérleteket talált.

Úgy döntött hát, hogy amíg nem bukkan megfelelő lakásra, vonatokon fog élni. Ez az életmód aztán annyira megtetszett neki, hogy már fél éve így él.

Eric 1200 eurót keres. Minden hónapban vesz magának egy elsőosztályra szóló havi bérletet a német vasutakra, ami 658 euróba kerül. Ezzel tudja használni az elegáns VIP-várókat, ahol egyenruhás alkalmazottak italt és melegételt is felszolgálnak az indulásra váró utasoknak.

Ezekben a várókban tud vécére menni és zuhanyozni, és mindenhol van wifi. Étlapról választhat magának szendvicset, salátát, tésztát vagy levest.

Mostanra megtanulta, melyik városok vasúti VIP-várójában a legjobb az ellátás. Az ausztriai  Salzburgba például azért szeret elvonatozni, mert ott jó csokit adnak, de posztolt már képet magáról ingyensörrel és ingyenjégkrémmel is.

Amikor eljön az este, Eric felszáll egy vonatra és keresztül kasul utazgat Németországban. Az elsőosztályon ilyenkor általában kevesen utaznak, így a hármas ülésen kényelmesen eldőlve szokott aludni. Párna mindig van nála. Néha elvonatozik az apjához Hamburgba, ott mossa ki a ruháit. 

Eric nemrég nyaralni is volt. Elvonatozott az Északi-tengerhez. 

Forrás -  Kép: Eric Hoffmann / Facebook