Skip to main content

Egy megáradt folyó több ezer állatot sodort ki egy krokodilfarmról. A rendőrség is bekapcsolódott a Dél-Afrikai Köztársaságban az áradások nyomán kiszabadult több ezer krokodil begyűjtésébe, és felhívásban kérték a segítségét "bárkinek, aki egy kicsit is ért a krokodilokhoz".

A hüllőket a hét elején sodorta ki a megáradt Limpopo folyó egy krokodilfarmról, ahol 15 ezer állatot tartottak ipari hasznosítás céljából. A kiszabadult példányok számáról ellentmondóak az adatok, mindenesetre mintegy kétezer krokodilt már sikerült befogniuk a környékbeli lakosoknak.

A "nagy krokodilvadászat" főleg éjszaka zajlik, amikor a nappali hőség elől elbújó állatok kiemelkednek a vízből, és szemük megcsillan a legkisebb fényre is. A hüllők zöme kétméteresnél kisebb, de akad köztük 5 méteres is.

Többségük valószínűleg a Limpopóban, Afrika déli részének egyik legnagyobb folyójában rejtőzik, ezért a hatóságok azt tanácsolják a lakosságnak, hogy a krokodilveszély miatt lehetőleg ne menjen a folyó vizébe.

A "krokodilkrízis" eddig nem követelt áldozatot, még sérülés sem történt; a krokodilok normális körülmények között nem támadnak emberre. A térségben több krokodiltenyészet is van. Cipőket, táskákat gyártó divatcégeket látnak el krokodilbőrrel. A Limpopo határfolyó, túloldalán, Zimbabwéban is óvatosságra intette a rendőrség a lakosságot a krokodilveszély miatt.

Forrás: http://www.greenfo.hu/hirek/2013/01/26/kiszabadult-tobb-ezer-krokodil

TOP 5