Skip to main content

a fotó illusztráció, ez a cica puhára esett  Kartondobozban hajított ki mintegy 12 macskát egy negyedik emeleti veszprémi lakásból a főbérlő. A macskák közül hat elpusztult, a többit állatkórházba szállították. A Veszprémi Állatvédő Egyesület honlapjának beszámolója szerint súlyos állatkínzás történt az egyik veszprémi lakótelepen.

"Az albérlő ott hagyta az üres lakásban a cicákat, a főbérlő pedig kidobálta őket a 4. emeletről. Az első felmérések szerint 12 cicát dobott ki valaki az ablakon dobozba téve, majd lement és a szemetes konténerbe kezdte dobálni a már elpusztult, sérült vagy épen maradt cicákat.

Mindannyian felnőttek voltak, a rendőrség tájékoztatása szerint 5 cica el volt pusztulva már. Hét ledobott cicát most az Állatkórházban kezeltet egyesületünk - ebből az egyik a kórházban meghalt. A rendőrség eljárást indított, az egyik elkövető személye állítólag ismert" - írják az állatvédők.

A TV2 Tények értesülése szerint a lakásban egy nő és a fia éltek albérletben, bár szegények voltak, mégis majdnem 20 macskát tartottak a kétszobás lakásban. Mivel egy ideje már nem fizették a rezsit, a tulajdonos úgy döntött, hogy kiköltözteti őket, ekkor dobta ki valaki a macskákat a kartondobozban. Egy férfit elfogott a rendőrség - tudta meg a TV2, de arról nem adtak hírt, hogy valóban a főbérlő volt-e a tettes.

Az egyesület gazdát keres a hat ledobott, épen maradt macskának és három másiknak is, akik a lakásban, a fürdőszobában elbújtak a szellőzőben, és így megmenekültek a brutális tett elől.

Forrás: http://index.hu/belfold/2012/10/08/macskakat_hajigalt_a_negyedikrol_a_foberlo/

TOP 5