Skip to main content
ablakcsere

A lakások egy nagy részén még napjainkban is elavult, régi, elvetemedett ablak van, ami sem energetikai szempontból, sem pedig a komfortérzet szempontjából nem felel meg az igényeknek. Ezeket az ablakokat lehetőleg minél hamarabb le kell cserélni korszerű, hőszigetelt műanyag nyílászárókra, azonban felvetődik a kérdés, hogy mennyibe fog kerülni ez a művelet? Cikkünkben utánajártunk ennek a kérdésnek, és igyekeztünk minden felmerülő költséget figyelembe venni.

Az első kérdés: fa vagy műanyag?

Az ablakcsere tervezésekor először is el kell dönteni az új ablak alapanyagát. A Zsola Ablak Kft. a műanyag ablak mellett teszi le a voksát, mivel előnyeinek száma meghaladja a fából készült termékek előnyeit. A műanyag ablakok ugyanis stabilak, erősek, és az évek múltával sem deformálódnak. Ez nagyon fontos szempont, mivel a hőveszteség a tok és a szárny nem megfelelő illeszkedése miatt történik.

Emellett a műanyag ablak gyakorlatilag gondozásmentes, nem igényel festést, lakkozást, lazúrozást, mint a fa. A tisztítása is könnyű, hiszen egy egyszerű mosószeres ruhával áttörölhető. Jól bírja az UV-sugárzást és az időjárás egyéb viszontagságainak, úgy, mint az eső, jég, hó is ellenáll. Légkamrái révén kiváló a hőszigetelési mutatója, és megjelenésében is nagyon mutatós.

Az ablakcsere tervezése

Ha tehát a műanyag ablakra esik a választás, akkor következhet a konkrét kivitelező kiválasztása. Ez azért is fontos, mert csak ezután tudjuk a konkrét ablakmárkát kiválasztani. Ha pedig már találtunk olyan márkát, ami tetszik, akkor olyan kivitelezőt kell keresni, aki forgalmazza az általunk kinézett terméket.

Az ablak árának összetevői

Az első tétel természetesen magának az ablaknak az ára, ami több tényezőtől is függ. Az árajánlat kérésekor érdemes jelezni, ha már elköteleződtünk egy márka mellett, emellett pedig tudni kell a méreteket is. A méret mellett a nyitás módja is számít, hiszen a vasalat attól függ, hogy csak nyíló vagy bukó-nyíló változatot szeretnénk. 

Az ablakba kerülhetnek osztók, ezek megtörik a nagyobb üvegfelületet, illetve mutatósabbá, érdekesebbé teszik a nyílászáró megjelenését. Az ár esetében ezek a dolgok is számítanak, valamint az, hogy van-e esetleg boltív vagy egyéb átlagostól eltérő forma.

Milyen költségek jelentkeznek még?

Az ablak költségén kívül ki kell választanunk a kilincseket, az ablakpárkányt, valamint a beépítés díjával is számolnunk kell. Árajánlat kérésekor tehát jelezni kell azt is, ha szeretnénk beépítéssel együtt kérni az új nyílászárót. Arról se feledkezzünk meg, hogy a bontással járó művelet során sérül az ablak körüli terület, melynek helyreállítását is kérhetjük, ez ugyanis nem szokott az ablakcsere alapárában benne lenni.

A beépítés napján a bútorokat le kell takarni, hogy ne legyenek porosak, de akár ehhez is kérhetjük az ablakos szakemberek segítségét, akik igény esetén a munkálatok megkezdése előtt elvégzik ezt a szolgáltatást is. Az árban a régi ablakok elszállítása is benne van, így egy komplex szolgáltatással tökéletesen beépített nyílászárókat kaphatunk.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5