Skip to main content
csapatépítés vállalat munkavállaló

 A cégek életében a csapatépítő találkozók mindig fontos helyen álltak. Vannak olyan vállalatok, ahol megelégszenek egy közös beszélgetős vacsorával, vannak, ahol inkább az önfeledt szórakozásé és a bulizásé lesz a főszerep, és akadnak olyan cégek is, akik a klasszikus értelemben vett csapatépítőket részesítik előnyben.  

Ez utóbbiak során az embereknek lehetősége nyílik arra, hogy sokkal jobban megismerhessék egymást, és hogy bizalmi kapcsolatok alakulhassanak ki a munkatársak között. És hogy milyen programokkal lehet ezt elérni? Erre adunk tippeket a következő cikkben.

Milyen haszna van egy csapatépítő programnak?

Ha már tudjátok, hogy hol szeretnétek tartani a csapatépítő céges rendezvényt, de még kellene egy cég, aki a catering feladatáért vállal felelősséget, akkor érdemes az Ordit.hu oldalán keresgélni a megfelelő partner után.

A cég szempontjából laikus szemmel akár haszontalannak is hathat egy csapatépítő, de valójában hatalmas jelentősége lehet. Azon felül, hogy egy megérdemelt kikapcsolódással a munkatársak megbecsülve érezhetik magukat, lehetőségük van arra is, hogy jobban megismerjék egymást. 

Ha a kollégáknak van lehetősége jobban átlátni a társosztályok működését, valamint hogy ott is csak hús-vér emberek dolgoznak, hasonló érzésekkel és nehézségekkel, mint ők, akkor akár sokkal olajozottabban is mehet a későbbiekben az együttműködés közöttük. Ezzel pedig hosszú távon már a vállalat érdekeit és céljait tudják szolgálni.

Kültéri csapatépítő programok

Amennyiben a cégnek van megfelelő méretű területe hozzá, hogy ott tudjatok egy rendezvényt lebonyolítani, akár házon belül is megoldható egy csapatépítő leszervezése. De ez persze nagyban függhet az egyéni igényektől, preferenciáktól és természetesen a létszámtól is. 

Az akadályversenyektől kezdve az ügyességi vetélkedőkön át egészen az előre meghirdetett látványos versenyekig bármilyen játékkal el lehet érni azt, hogy a munkatársak egy kicsit mozgósítsák magukat, csapatokba tömörüljenek, és persze igyekezzenek minél jobban érezni magukat.

Beltéri csapatépítő rendezvények

Ezeket már jellemzően inkább külsős helyszínen szokták tartani. Egyrészt sokkal jobb tud lenni a hangulat, ha kicsit ki tudtok szakadni a megszokott környezetből, ahol amúgy is a mindennapjaitokat töltitek. 

Másrészt pedig ezeken a helyeken sokkal könnyebb tematikus díszletet, berendezést igényelni, amivel pedig tovább fokozhatjuk a meglepetésfaktort. Ha a munkatársak kicsit ki tudnak kapcsolódni, a következő munkanapokon már lényegesen jobb lelkiállapotban tudnak majd nekiveselkedni a munkának, újul erőre, lendületre kapva.

Bármely típusú csapatépítőre is esik a választásotok, érdemes szem előtt tartani, hogy az a legfontosabb minden esetben, hogy mindenki nagyon jól tudja magát érezni, korra és nemre való tekintet nélkül.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5