Skip to main content
magasnyomású mosó

Az, hogy vezetékes vagy akkumulátoros modellt válasszunk egy adott eszközből, örök kérdés, amire sokszor a mai napig nincs egyértelmű válasz. Mind a kettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de az tény, hogy az akkumulátoros verziók népszerűsége egyre nagyobb napjainkban

Takarítóeszközök között is többféle megoldással találkozhatunk

Otthonunk takarításához manapság már rengeteg megoldási javaslat, alternatíva érhető el. Elég megnézni az elérhető háztartási magasnyomású mosó felhozatalt például a Kärcher Center Marclean oldalán és máris láthatjuk, hogy a választás korántsem egyszerű.

Vagy vegyük alapul az egyik legnépszerűbb takarítási gépet otthonunkban: a porszívó. Ma már rengeteg vezetékes és akkumulátoros megoldás érhető el, de mégis melyiknek mi az előnye és mi a hátránya? Kezdjük a sort az akkus takarítóeszközökkel, amelyeknek az előnyei között mindenképpen a mobilitást érdemes elsőként megemlíteni. Mivel nem vagyunk konnektorhoz kötve, bárhol és bármikor használatba vehetjük, mivel nem külső áramforráshoz kell alkalmazkodnunk.

Ezen eszközök mérete is sokkal kompaktabb, így kevesebb helyet foglalnak, valamint a mozgatásuk is sokkal könnyebb. Univerzilásabbak is, mivel több célra is lehet őket használni, például kerti, kültéri takarításhoz vagy az autónk tisztításához, sőt, arra is lehetőség van, hogy elvigyük valahova máshova, ha éppen egy ismerősnél vagy egy másik ingatlannál van szükség takarításra. A hátrányai között érdemes megemlíteni azt, hogy az akkumulátor kapacitása behatárolja azt, hogy mégis mennyi ideig tudjuk használni. Továbbá a teljesítményük is alacsonyabb például a vezetékes modellekhez képest.

A vezetékes takarítóeszközöknek is vannak előnyeik

Ahogy azt már az előzőekben is említettük, az egyik előny mindenképpen az, hogy magasabb teljesítményre képesek akkumulátoros kollégáikhoz képest, így nagyobb felületek tisztításával is jobban megbirkóznak. Mivel állandó elektromos energiaforrással rendelkeznek, így folyamatosan a rendelkezésünkre fognak állni, nem kell aggódni amiatt, hogy menet közben lemerülnek.

A hátrányaik közé tartozik, hogy csak addig mozgathatók, amíg az elektromos vezeték ér. Továbbá csak megfelelő áramforrás (konnektor) közelében lehet őket használni, így nem igazán mobilisak. Nagyobbak és nehezebbek, mint akkumulátoros társaik, így a mozgatásuk is nehezebb.

Hatékony takarítás hatékony eszközökkel

Függetlenül attól, hogy otthonunk vagy a munkahely tisztításáról van szó, az általános ajánlás az, hogy mindig az elérhető leghatékonyabb módszereket használjuk. Természetesen tudjuk, hogy ahány ház, annyi szokás, és mindenkinek megvan a saját módszere, ha takarít, de érdemes új eszközöket és megoldásokat kipróbálni. Ilyenek a modern takarítóeszközök, amelyekkel időt és energiát spórolhatunk meg, valamint az eredmény is sokkal minőségibb lesz.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5