Skip to main content
autógumi ápolás polirtech.hu

Sok helyen még április végén is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet az országban, ám lassan de biztosan itt az ideje, hogy felkerüljenek az autókra a nyári abroncsok. Ilyenkor nem mindegy, hogy mihez kezdünk a téli garnitúrával, feltéve persze, ha még szeretnénk használni őket ősszel

A gumik ugyanis kapcsolatba kerülnek az út mellett a télen használt síkosságmentesítőkkel is. Ezeket és az olajos szennyeződéseket mindenképpen tanácsos lemosni a gumiabroncsokról azt megelőzően, hogy pihenő állásba helyeznénk őket. A nagyobb kavicsokat feltétlenül jó kiszedegetni a mintaárkokból.

Ezért éri meg gumiápolószert használni

Az abroncsok barnás oxidációjának eltávolítására ma már nagyon jó gumitisztító-szerek léteznek a POLIRTECH.HU oldalán, amelyek mélytisztítást végeznek. Ráadásul amikor a gumik eredeti, fekete színükben pompáznak, az sokat dob optikailag is egy autó kinézetén.

A gumiknak van egy élettartama, amelyen túl nem szabad használni őket, mert a szerkezetük elöregszik, túlságosan merevvé válik. Még egy soha nem használt abroncsot sem lehet a gyártástól számított tizedik évet követően igénybe venni.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy ezen időtartamon belül hány szezont tudunk autózni egy garnitúrával. A vezetési stílus mellett más tényezők is befolyásolják az abroncsok élettartamát. Az egyik ilyen például az, hogy a szennyeződéseket eltávolítjuk-e a gumikról.

Így kell használni a gumiápolókat

Attól függően, hogy mik az ember preferenciái, annak megfelelő ápolót érdemes választani. Aki szeretne gyorsan látványos eredményt elérni, annak a spray lehet a legmegfelelőbb. Az ilyen kiszerelés esetén a flakon tartalmát rá kell fújni a gumi oldalfalára. 

Meg kell várni, míg néhány perc alatt kifejti a hatását a szer, majd egy kefe használatával be kell dolgozni a gumiba. Túl sokat nem szabad várni, kerülni kell, hogy megszáradjon a felületen. Végül le lehet öblíteni akár egy kerti slaggal. 

A vízalapú tisztítók az olajos, zsíros szennyeződések eltávolítására lettek kifejlesztve. A terepen használt autóknak olykor a gumijain is látszanak a fűfoltok, ám a vízalapú tisztítószerrel ezek a nyomok is eltüntethetőek. Az már csak a hab a tortán, hogy ezek a készítmények még a környezetre sem fejtenek ki káros hatást.

Megszállottaknak javasolt a coating használata is

A coatingok nem csupán tisztítási célokat szolgálnak, hanem védőréteg képzésével meg is előzik azt, hogy megtapadjon a kosz a gumik oldalfalán. Az, aki jobb minőségű terméket választ, elérheti, hogy autója abroncsai olyan fényesen ragyogjanak az ápolószer használatát követően, mintha csak újak volnának.

Az ilyen terméket az autómosást követően kell használni. Szinte rögvest képes kifejteni a hatását. Akár két autómosást is túlél, adott esetben pedig két hónapon át védelmet tud nyújtani a bevonat.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5