Skip to main content

Költözés során nem csupán lakóhelyet váltunk, de a bennünket körülvevő környezet is megváltozik. Meg kell ismernünk az új szomszédokat, fel kell fedeznünk a környéket, be kell illeszkednünk a közösségbe és ez fokozottabban jelentkezik akkor, ha egy másik településen van az új otthonunk. Ha Budapestről vidékre költözünk, akkor ráadásul még a távolsággal is számolnunk kell, ezért ha sok holmival rendelkezünk, akkor akár elkeserítőnek is látszik az egész procedúra.  

Hogyan költözzünk jól?

Egyáltalán nem kell magunkra maradni ebben a folyamatban, sőt, az a legjobb, ha minél hamarabb megbízunk egy profi költöztető céget. A Promove szakemberei szerint ugyanis a költöztetés Budapest egyik kerületéből vagy vidékről egy olyan feladat, amit semmiképpen sem szabad hozzá nem értő emberekre bízni, hiszen értékeink épségéről van szó!

Ha profi céggel költözünk, akkor az egész folyamat zökkenőmentes lesz és pontos koreográfia szerint fog lezajlani. Emellett azért sem kell idegeskedni, hogy bármi megsérül a hosszú úton, mivel a szakértő csapat mind a pakolás, mind pedig a szállítás során a legkörültekintőbben fog eljárni.

A megfelelő előkészítés

Kulcsfontosságú, hogyan lesz előkészítve a költöztetendő holmi, hiszen egy helytelen összepakolás következtében a szállítók csak nehézkesen fogják tudni kivinni a dobozokat és a bútorokat. Az a legfontosabb, hogy lehetőleg ne a barátok tanácsait fogadja meg, hanem a költöztető cég útmutatásai alapján pakoljon össze. Mindez magában foglalja az arra alkalmas dobozokat, az abba történő bepakolást, valamint a bútorok szétszerelését.

Az összecsomagolás módja

Csak speciális költöztetődobozokat használjunk, ezeket a szállító cégnél is be lehet szerezni. Ezeknek az az előnye, hogy erősek, így nem fognak kiszakadni, lezárhatóak, ezért nem fognak kiesni belőlük a holmik, valamint a méretük is ideális. Minden dobozra rá kell írni azt, hogy mit tartalmaznak, valamint azt, hogy az új lakás mely helyiségébe kerüljenek. Az előbbi a kipakolás során jelent hatalmas segítséget, az utóbbi pedig a költöztetők részére nyújt információkat.

Hogyan lehet megkönnyíteni a budapesti költözést?

Mivel a főváros nagy részén parkolási problémákkal állunk szembe, ezért a költözés napján mindenképpen érdemes parkolóhelyet foglalni az autó számára. Ezáltal gyorsabb lesz a költözés, így még pénzt is megtakaríthatunk. Ha a folyosón akadályok vannak, például virágok, kisbútorok, akkor ezeket is javasolt elpakolni.

A legjobb csapat kiválasztása

Az interneten számtalan költöztető cég található, ezért a megrendelők nehéz helyzetben vannak. Ahhoz, hogy jól válasszon, mindig vegye figyelembe az adott cég referenciáit, múltját, gyakorlatiasságát, valamint a pluszban nyújtott szolgáltatások lehetőségét. Érdemes olyan céget választani, ahol kiváló erőnlétben lévő emberek dolgoznak, és diszpécserszolgálat segíti a koordinálást.

A költözéshez a kulcs a megfelelő csapat megtalálása, ha pedig ez megtörtént, akkor innentől fogva jó kezekben lesznek az események, így semmi okunk aggodalmaskodni.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5