Skip to main content

Az adó 1%-ának felajánlása apró cselekedetnek tűnhet, de hatalmas segítséget jelent ezeknek a kis harcosoknak az életében, akik a leukémia, a fehérvérsejteket érintő rákos vérbetegség ellen küzdenek. 

Leukémiáról röviden

A leukémia, a rosszindulatú daganatos megbetegedések egy formája, amely a vérképző sejtekből ered, a leggyakoribb gyermekkori rákos megbetegedés és az összes gyermekkori rosszindulatú daganatos megbetegedés mintegy 25%-át teszi ki.

A leukémiát két fő típusba sorolják, a mieloid (csontvelői) és limfoid (nyirokcsomói) leukémia, attól függően, hogy a rákos átalakulás a mieloid vagy a limfoid fehérvérsejtképző sejtjeiben következett be.

A betegség lehet akut vagy krónikus. A leukémia tünetei főként a kevésbé veszélyes betegségek okozta panaszokhoz hasonlítanak, ami megnehezíti a diagnózist. Mindkét nemet és minden korcsoportot érintve elsősorban a gyermekeket, a fiatal felnőtteket és az idősebbeket célozza meg.

A betegség gyógyítása

A leukémia és limfómák kezelése nem könnyű. A betegség típusától, a beteg állapotától, életkorától és a betegség stádiumától függően a kezelési lehetőségek a rendszeres orvosi ellenőrzéstől, a sugárkezeléstől, a kemoterápiától a csontvelő átültetésig változnak. A betegséggel való szembenézés érzelmileg, fizikailag és anyagilag is kihívást jelent nemcsak a betegek, hanem családjaik számára is.

Honnan érkezik a segítség?

Itt lépnek be segítségül olyan nonprofit szervezetek, mint a Gyermekleukémia Alapítvány. Rendszeres, kiszámítható támogatást nyújtanak a leukémiás betegeknek és családjaiknak.

Az alapítvány arról ismert, hogy olyan tevékenységeket szervez, mint a beteg gyermekek és testvéreik ingyenes nyári táborozása, örömet és reményt ébresztve a nehézségek közepette.

Az adó 1 százalék felajánlásokból évente több mint 100 beteg gyermek családja kap havi szinten anyagi támogatást!

Az Alapítvány a magyar gyermekonkológiai hálózat támogatásában is fontos szerepet játszik. Rendszeresen szervez kampányokat, pénzgyűjtést a leukémiás betegeket kezelő kórházak számára orvostechnikai berendezések vásárlására, valamint gyógyszerek támogatásával segítik az egészségügyi ellátást.

Ha többet szeretne megtudni róluk, vagy szeretne többet hallani azokról a kampányokról, amelyeket támogathat, javasoljuk, hogy személyesen lépjen kapcsolatba a szervezettel.

Az összefogás ereje csodákat tehet

Minden felajánlott forint számít. Az adó 1%-a 100%-ot jelenthet, hiszen sok kicsi sokra megy. Fogjunk össze a leukémia elleni küzdelemben és támogassuk azokat a gyermekeket, akik küzdenek ezzel a kihívásokkal teli betegséggel.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5