Skip to main content

Majoros Zita használt alapanyagokból készíti kollekcióit, mégsem ettől érzi különlegesnek őket.

A Tudatos Vásárlók készített egy jó interjút a fiatal magyar grafikussal. Ebben Majoros Zita elmondta: sokan művelik a használtruha-hasznosítást, ám szerinte az ő termékében az az újdonság, hogy nyomott mintákat használ. Ahogy fogalmazott: "Mivel én nem divattervező, hanem grafikus vagyok, a modelljeim egyszerűek, és semleges hátteret biztosítanak a grafikai játéknak, amit ki is használunk. A szitázás folyamán kizárólag vízbázisú festékeket használunk. Talán ezektől mások a mi ruháink" – mondta.

Legnépszerűbb termékei az ún. széles ruhák, mert ezek jól állnak egy testesebb, alacsony 60 éves nőn és egy 20 éves, 180 cm-es, modell-alkatú lányon is. Ezeket a babát váró nők is nagyon szeretik, mert az állítható szélességű ruhák együtt nőhetnek a pocakjukkal. A ruháikat egyébként 10-18 ezer forint között, a táskáikat 20-30 ezer forint között árulják.

Zita szerint a pamuttermelés borzasztóan szennyező folyamat, rengeteg vizet felemészt. A viszkóz miatt erdőket vágnak ki, a készítési folyamat során rengeteg vegyszert használnak. Ezért döntött úgy, hogy újrahasznosítható ruhákat fog tervezni a vállalkozása.

Forrás

TOP 5