Skip to main content

Aki sajnálja kidobni a megmaradt élelmiszert, vagy nincs szíve a kukában látni a félig elfogyasztott gyümölcsöt, az biztosan hasznát veszi az alábbi apró trükköknek, amelyek által újrahasznosíthatjuk az élelmiszert.

Csokikrém: semmiképp se dobjuk el a csokoládés üveget, ha már alig maradt benne tartalom. Töltsünk az üvegbe felforralt tejet, rázzuk össze, és mennyei ízű italt kapunk.

  1. Sárgarépa, banán, alma, stb.: ha maradt némi felesleg ezekből, ne dobjuk ki, hisz könnyen felhasználhatók desszertkészítésénél, süteménynél.
  2. Petrezselyem: ha megmaradt egy kevés petrezselyemzöld, keverjük össze olívaolajjal, majd tegyük be a fagyasztóba. A kis kockákat később felhasználhatjuk különböző ételek elkészítésekor.
  3. Ne hagyjunk méz- vagy csokinyomokat a kanálon: mielőtt mézet, csokit, szirupot veszünk ki egy üvegből, előtte mártsuk olajba a kanalat, így nem marad rajta a termék.
  4. Kenyérmaradék: a világért se dobjuk ki a kenyérmaradékot, hanem készítsünk belőle krutont. Fokhagymás olívaolajban süssük ki a kenyérfalatokat, kitűnő kiegészítő saláták, levesek, krémek mellé.
  5. Ecettel a penész ellen: az erdei gyümölcsöket érdemes ecettel leöblíteni, hogy megelőzzük a penészesedést. A gyümölcsök így tovább tartanak, ecetszaguk viszont nem lesz.
  6. Ne tároljuk egy helyen a hagymát és a krumplit: a hagyma és a gyümölcs egy helyen való tárolása gyorsabb romlást eredményez. A krumpli ugyanakkor tovább marad friss, ha 1-2 almát teszünk közéjük.

A további trükkökért kattints a cikk folytatására! Érdekel, hogyan használhatod fel az almahéjat és a teafiltert okosan? Kattints!

Forrás: filantropikum.com

Forrás

TOP 5