Skip to main content
Wilhelmina Lancaster apáca bomlás holttest

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Gower, egy Missouriban lévő kisváros zarándokhellyé vált, hisz nemrég itt volt látható azon apáca holtteste, akit évekkel ezelőtt temettek el, teste mégsem mutatja a bomlás jegyeit, írja az Index. 

A 95 évesen elhalálozott Wilhelmina Lancaster 70 évesen, évtizedekkel ezelőtt alapította a Mária, az Apostolok Királynője nevű bencés közösséget, mely vallásos szervezet, ahogy az szokás náluk, kiásták a 4 évvel ezelőtt elföldelt koporsót, hogy a holttestet a kolostor kápolnájában helyezzék el.

hirdetés

Meglepetésükre azonban nem egy csontokká aszalódott holttest képe fogadta őket, mikor felnyitották a koporsót, hanem egy olyan női testtel szembesültek, mely nem mutatta a bomlás jeleit.

Mint ismeretes, a katolikus egyház több száz hasonló esetet rögzített az elmúlt évszázadok alatt. Úgy gondolják, a jelenség a szentség jele, bár az nem teszi ab ovo szentté a halottat.

Ettől függetlenül az apácák egyértelműnek tartják, hogy a bomlatlan holttest csakis Istenre eredeztethető vissza.

Természetesen rengetegen voltak kíváncsiak a földi maradványokra, így a hely szinte azonnal zarándokhellyé vált.

Az érdeklődésre tekintettel James Johnston, a Kansas City-St. Joseph egyházmegye püspöke nyilatkozatot adott ki a megmagyarázhatatlan jelenséggel kapcsolatban, adta hírül a New York Post.

Az egyházfő kiemelte, az esemény fontos kérdéseket vet fel, ugyanakkor ahhoz, hogy e kérdésekre választ lehessen kapni, illetve vizsgálatokat lehessen lefolytatni, védeni kell a holttest épségét. Ezért a nővér „maradványai“ csak május 29-ig volt láthatók a kápolnában, utána üvegvitrinbe került, hogy védjék, óvják.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Mozoghat egy halott? Filmre vették ausztrál tudósok

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás:   Leopictures képe a Pixabay -en. 

TOP 5