Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

b_700_700_16777215_00_images_avatar_ahaz1.jpg 

Ha csendes, nyugodt, nomád életre vágyik, gyönyörű éjszakai égbolttal, festői tájjal, érintetlen természeti kincsek között, jó levegőn, és van amerikai tartózkodási és munkavállalási engedélye, még most adja be a jelentkezését, mert ez lesz álmai munkája. Karriercsúcsa.

Főleg, ha gyűlöli az embereket, mert abból errefelé egy sincs.

Nem kell lakbért fizetni sem, mert a munkáltató – az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium – ingyen adja a kis kunyhót, amiben lakni fog. Tulajdonképpen kettő is van belőle, mindkettő Colorado káprázatos tájain.

  • Az egyik, a nyitóképen a mancosi őrház látható: ez egy háromszobás faház konyhával, benzintartállyal, kútból merhető vízzel, napelemekkel és fatüzelésű kályhával.
     
  • A másik, alább látható épület szintén egy őrház, Cortez közelében. A kis fehér házat hasonló kondíciókkal kapjuk meg, mint  a másikat, de ehhez istálló is tartozik.
     

b_700_700_16777215_00_images_avatar_ahaz2.jpg

És hogy mi a munka?

A mancosi munkahelyen szemetet kell szedni az erdőben, gondoskodni a hulladék elszállításáról, és úgy általában rendben tartani a környéket.

A másik házról főbérlőként kell gondoskodni, de bármilyen haszon, amit a tisztességes piaci részesedésen kívül fizetünk az államnak, a miénk, és megtarthatjuk.

Cserébe fantasztikus környezetben dolgozhtaunk, egy 597 373 hektáros területen. 

A szerződés két évre szól, de ha belevágna, itt a jelentkezési lap, töltse ki október 27-ig, és ha megtetszik, hosszabbítson öt további évre.

(Popular Mechanics)

Forrás -  Nyitókép: Scott Galloway, Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Tobias Hase

 

Köszönjük

Hogy megosztod az oldal tartalmát mással is...