Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

adoctor_563428_640.jpg 

A michigani doktor fejőstehénnek nézte a pácienseket. Azt mondta, hogy gyógyíthatatlan kórban szenvednek, majd rengeteg pénzt elkért a terápiáért. 175 év börtön vár rá.

Bíróság elé áll az Egyesült Államokban egy michigani orvos, aki felesleges kemoterápiás kezelesékkel bombázta pácienseit, miután azt mondta nekik, hogy halálos betegek. Farid Fata hihetetlen vádakkal, és 175 éves börtönbüntetéssel néz szembe a detroiti törvényszéken hétfőn. Kezeltjeinek nemcsak az egészségük ment tönkre, hanem sokan elvesztették minden megtakarításukat, illetve az orovosokba vetett bizalmuk is megrendült - számolt be Amerika történetének egyik legnagyobb egészségügyi botrányáról az NBC News.

Családja Disneylandbe vitte búcsúzóul, pedig nem volt rákos

A híroldalnak Fata több egykori páciense is beszámolt az általa átélt szörnyűségekről. Robert Sobieray például azt reméli, az első sorokban ülhet, amikor a doktorra kimondja a bíróság az életfogytig tartó szabadságvesztést. A most 62 éves, autógyári munkást 2010-ben diganosztizálták a leukémia egyik ritka fajtájával - tévesen. Fata háromhetes sugárkezelésre és havi egyszeri kemoterápiára utalta be. Miután a drága beavatkozás "nem hatott" Sobieray más onkológusokat is felkeresett, akik közölték vele: sohasem volt rákos. A terápia végére a férfi elvesztette a fogait és irányíthatatlan rángás ejtette rabul a testét.

A cikk itt folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Akép csak illusztráció

 

Köszönjük

Hogy megosztod az oldal tartalmát mással is...