Skip to main content

A cívisvárosban és annak közelében több mint ezer tanya található. Ezek biztonságáról Debrecenben a rendőrséggel és a Zrínyi Vadásztársasággal szorosan együttműködve a polgárőrség gondoskodik.

Az idős embereket és a polgárőrség munkáját Debrecenben tanyagondnoki szolgálat is segíti. Ezt az egyházközség tartja fenn.

Jenei Zoltán református lelkész a Debrecen Televíziónak elmondta: évente két alkalommal most már bejáratott módon közösen végzik ezt a munkát Nagycserén és Halápon, egy-egy nap erejéig.

- Közösen keressük fel és járjuk be a tanyákat és lehetőség szerint adományokat viszünk a rászoruló emberek számára. – mondta el a lelkész.

Ettől az évtől a polgárőrség feladatai közé tartozik, hogy a külterületeket rendszeresen  ellenőrizzék. Debrecenben ez már több mint három éve működik. Új István a Kertségi Polgárőrség elnöke elmondta: folyamatosan járőröznek. Ellenőrzik az idős emberek életkörülményeit, a tanyák a biztonságát. A helyi hatóságnál naponta két-két polgárőr rendszeresen bejárja a környéket. Ezen kívül az egyházzal éves szinten rendszeres tanyabejárást is szerveznek.

Ebben a térségben télen a fa, nyáron a terménylopás a legjellemzőbb. A rendőrséggel együttműködve a polgárőrség ezeket igyekszik megelőzni.

Videó fentiekről itt tekinthető meg.

Forrás

 

TOP 5