Skip to main content

Egy 2006-os felmérés szerint a filmipar a második leg környezetszennyezőbb iparág az USA-ban. A Kaliforniai Egyetem felmérése megállapította, hogy a filmgyártásnál csupán a kőolajtermelés károsabb a környezetünkre nézve.

A filmgyártás olyan pazarló tevékenységeivel szennyezi a környezetet, mint a stáb felszereléseinek energiaellátása, a színészek és statiszták szállítása vagy a díszletépítés a természetben fellelhető anyagokból.

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorának vendége Tóth Zsolt Marcell magyar természetfilm rendező alkotó csapatával a zöld filmgyártás népszerűsítésére törekszik. Többek között azzal, hogy maguk is környezetbarát energiafelhasználással készítik filmjeiket, ilyen például a díszletek újrahasznosítása és a napelemek alkalmazása a forgatás során.

A filmkészítő véleménye szerint a legfontosabb, hogy a rendezőben és a producerben is meg legyen a törekvés a környezet védelmére.

Aki nem tudja megnézni a filmet a televízióban, megnézheti itt is: http://videa.hu/videok/nagyvilag/2013.08.29.-sertespestis-zold-filmgyartas-E4K8XVuCUcgVUZYn

TOP 5