Skip to main content

Negyven évet töltött a dzsungelben mindenféle felszerelés nélkül egy apa és fia, akik még a vietnami háború idején menekültek az erdőbe.

Ho Van Thanh (82) és fia, Ho Van Lang (41) egy kis faluban éltek az 1970-es évek elején. Amikor a vietnami háborúban, egy bombázáskor Thanh elvesztette a feleségét és két másik gyermeküket, a családfő teljesen sokkos állapotba került.

A kétségbeesett apa akkor alig több mint egyéves fiával együtt a dzsungelbe menekült, és ott is maradt vele, negyven éven át - derül ki a Daily Mail cikkéből.

Soha nem tértek vissza, és nem kértek segítséget senkitől, így teljesen magukra voltak utalva. Gyümölcsöket ettek, és volt egy kis kukorica ültetvényük, így maradtak életben. Az apa egy fakunyhót eszkábált az időjárás viszontagságai ellen, és fakéregből készített ruhát kettejüknek, így éltek évtizedeken át.

Teljesen véletlenül akadtak rájuk nemrég, amikor néhány helybéli egy alkalommal tűzifát keresett Vietnam Quang Ngai tartományában.

Az apa ekkor 82, a fiú 41 éves volt már; úgy mozogtak a dzsungelben, mint a vademberek, ezért a tűzifát kereső helyiek először megijedtek tőlük, és értesítették a hatóságokat. 

A fura páros addigra elmenekült, és csak ötórás keresés után sikerült újra rájuk bukkanni. Thanh még emlékezett az anyanyelvére, de 41 éves fia alig pár szót ismert. 

Az orvosi vizsgálatok után megpróbálják majd újra visszavezetni őket a társadalomba, de ehhez a 41 esztendős Lang-nak meg kell tanulnia beszélni.

(Rövid videó a hihetetlen történetről itt látható: http://webhir.com/1461_ose3rdo.html)

Forrás: http://webhir.com/1461_ose3rdo.html#ixzz2bXGTaUAP

Kép: A fiú most 41 éves, egész életét a dzsungelben töltötte, beszélni nem tud (Fotó: MTI)

TOP 5