Skip to main content

Masszázs: Ki nem érzi magát jobban egy jó masszázs után? Miután a masszőr pihentető módon enyhítette az izmokban lévő feszültséget és javította a véráramlást, nem csoda, hogy mindenki sokkal jobban érzi magát. A masszázs a hátfájást köztudottan és bizonyítottan nagyon jól enyhíti. Ne feledje, hogy a megfelelő típusú nyomás súlyosbíthatja a krónikus hátfájást, ezért keressen egy jól képzett és államilag elismert, hátproblémákra specializálódott masszőrt.

Növelje D-vitamin szintjét:

Ha krónikus hátfájástól szenved, ebben a túl kevés D-vitamin is bűnös lehet. Az alacsony D-vitamin szint jelentősen növeli a szervezet azon képességét, hogy kivonja a csontokból a kalciumot, így mikrotöréseket eredményezve a gerincben, ami a szalagok és izmok általános gyengüléséhez vezet. A napfény segít a megfelelő D-vitamin szint elérésében, de a legtöbben túl sok időt töltenek zárt térben (és fényvédő krémet használnak, ha szabad levegőre mennek). Dr. Leopold hátfájás esetén a D-vitamin szint ellenőrzését javasolja. Legalább 600-800 nemzetközi egység (IU) D vitamint fogyasztását ajánlja naponta.

A D vitamin természetes forrásai: D vitaminnal dúsított tejtermékek és gyümölcslevek, valamint a zsíros halak: hering, makréla, szardínia és tonhal, kevesebb mennyiségben a tojás sárgája és a máj is tartalmazza.

Magnéziumhiány:

Jóval gyakoribb, mint hinnénk. Nagyon sokakat érint, nehéz észrevenni és akár súlyos szövődményei is lehetnek. Ön biztos abban, hogy elegendő magnéziumhoz jut a szervezete? A magnézium olyan fontos ásványi anyag, ami a biokémiai rendszer megfelelő működéséhez szükséges, és hiányát szinte “mindenhol” érzékelhetjük. Ez lehet az egyik kiváltó oka a krónikus hátfájásnak, izommerevségnek vagy az izomgörcsöknek. Naponta legalább 350 milligramm magnéziumra lenne szükségünk. A legjobb magnéziumot tartalmazó élelmiszer-források: sötétzöld leveles zöldségek, bab, dió és a teljes kiőrlésű gabonák.

Glükózamin-kiegészítők:

A másik kiegészítő, amelyről kimutatták, hogy enyhíti az ízületi fájdalmat. A glükózamin vegyület megtalálható az egészséges porcban. A glükózamin különböző formákban kapható. A legtöbb tudományos bizonyíték arra mutat, hogy a glükózamin-szulfát, amelyet néha kondroitin-szulfáttal kombinálnak, igen hatékony komponense lehet az egészséges ízületek fenntartásának. Míg a legtöbb vizsgálat térd vagy csípő betegeket vett alapul, ugyanez az elv érvényes a csigolyák és a gerinc egészségének megőrzéséhez is- mondja Dr. Leopold. 1.500 milligramm glükózamin naponta 200 milligramm kondroitinnal kombinálva 3 hónap múlva érezhető eredményekhez vezet.

Használjon naptárat annak rögzítésére, hogy milyen gyakran kell fájdalomcsillapítókkal csökkentenie hátfájását. 3 hónap múlva így össze tudja majd hasonlítani eredményeit.

Avokádó-szója kapszula:

Azoknak ajánlott akik osteoarthritiszben és krónikus derékfájdalmakban szenvednek. Az avokádó és szója természetes növényi kivonat. Elősegíti a porc visszaépítését és kipárnázza az ízületeket. ”Különösen hasznos, ha elmozdult, vagy deformálódott hátcsigolyák degeneratív betegsége ellen használjuk”- mondja Dr. Leopold, aki hozzáteszi, hogy 300-mg-ot fogyasszunk belőle naponta kapszula formájában. Négy hónapon belül érezhető javulást kell tapasztalnia a betegnek. Hat hónapnál további folyamatos szedése viszont nem ajánlott.

Növényi gyulladáscsökkentők:

Számos gyógynövény, fűszer és egyéb növényi kivonat gyulladásgátló hatásait is ajánlott kipróbálni. Ide tartoznak a kurkuma (1.000 milligramm), oleanolsav (400 mg), az olíva levél származéka és a fokhagyma. Dr Leopold azt javasolja, hogy mivel a hagyományos gyulladásgátló szerek, ezekbe beletartoznak a növényi kivonatok is, hígítják a vért, maradjunk az ajánlott adagoknál és ne kombináljuk őket hagyományos gyulladásgátló gyógyszerekkel. Amennyiben könnyebben lesz véraláfutásos vagy sebvérzése nehezebben áll el, használatukat szüneteltetni kell.

Forrás: http://naturahirek.hu/a-hatfajas-kezelesenek-6-hatekony-modja/
Kép forrása: http://www.sparkpeople.com/news/genericpictures/bigpictures/back_pain.jpg

TOP 5