Skip to main content

Debrecen - Az Ázsia-Európa kapcsolatok erősítésének jegyében a Debreceni Egyetemre látogatott március 1-jén az Indonéz Magánegyetemek Szövetségének (APTISI) küldöttsége. A 3000 felsőoktatási intézményt, kétmillió hallgatót tömörítő szervezet regionális képviseleteket tervez létrehozni két kiválasztott országban, Németországban és Magyarországon.

Az agrártudományi, orvosi, műszaki, társadalomtudományi, jogi, bölcsészettudományi, gazdálkodástudományi karok vezetőiből álló delegációt Edy Suandi Hamid, a hálózat elnöke, az Indonéziai Iszlám Egyetem rektora vezette.

A Debreceni Egyetem rektori tanácstermében tartott megbeszélésen a két intézmény képviselői áttekintették az együttműködés lehetőségeit, és kifejezték készségüket a tudományos és oktatási kapcsolatok elmélyítésére. Az ezt tanúsító szándéknyilatkozatot debreceni részről Páles Zsolt rektorhelyettes, az indonéz szervezet képviseletében Hamid rektor látta el kézjegyével. Mint elhangzott, ez az első megállapodás, amelyet az APTISI és az Iszlám Egyetem magyarországi intézménnyel kötött. Az indonéz-magyar kapcsolatok további bővítését célozza az indonéz elnök közelgő magyarországi útja, illetve egy rektorokból álló indonéz egyetemi küldöttség nyárra tervezett látogatása.

Forrás: http://www.dehir.hu/debrecen/indonezia-fele-kacsintgat-a-debreceni-egyetem/2013/03/01/

TOP 5