Skip to main content

Kyuhi Song és Boa Oh kialakítottak egy konnektort, amit egyszerűen az ablakra kell ragasztani, hogy napenergiát nyerhess a használatával. Hogy hogyan, kideről a cikk további részéből.

A dizájn rendkívül egyszerű: csak fogod a konnektort, aminek a hátulján napelem van, és rátapasztod az ablaküvegre. Azon túl, hogy végtelenül egyszerű, újszerűsége abban rejlik, hogy akkumulátor nélkül, közvetlenül alakítja át a napenergiát elektromos árammá.

Az ablakba feltéve napkollektorok segítségével begyűjti a napenergiát, és ha feltöltött, egyszerűen levehető, hordozható. Áramot szolgáltat kültéren, repülőn, bárhol, ahol konnektor nem áll rendelkezésre. Bárki használhatja, hisz pont úgy néz ki, mint a hagyományos társak.

A termék külseje műanyagból van, belsejében pedig napelemek találhatók, melyek begyűjtik a nap energiáját és árammá alakítják. Az átalakítást egy konverter végzi.

Mint maga a készülék, használata is egyszerű. Ha nincs szüskéged az áramra, kihúzod a dugút, vagy elfordítod azt, így a készülék kikapcsol. Ha visszafordítod, a szerkezet bekapcsol, és már fogyasztható is az áram. 

(Sajnos arról nem szól a híradás, hogy mennyi ideig bírja energiával a kis szerkezet, vélhetően az újabb és újabb változatok már jobban teljesíthetnek. Az ötlet azonban eredeti. - szerk.)

Szerző: mitugrászLuca - PozitívNap

Forrás: http://www.pozitivnap.hu/technika-es-tudomany/ablakodbol-nem-csak-kilatast-nyerhetsz-aramot-is

TOP 5