Skip to main content

Az országban az elsők között energetikailag teljesen önellátó épületet adtak át Hajdúszoboszlón. A háromszintes intelligens irodában mérnökök dolgoznak majd. Az irodaház 197 millió forintból, 98 millió forint uniós támogatással épült. Nem érdemes keresni a hagyományos radiátorokat a hajdúszoboszlói irodaépületben, az építőipari vállalkozás az országban elsők között épített energetikailag teljesen önellátó irodát.

- Minden energiát megtermel, ami azért is fontos, mert az energia várhatóan egyre drágább és drágább lesz. Amit ez az irodaház a napelemekkel megtermel, az összes hűtő, fűtő és villamos berendezés működtetéséhez elég – mondta el Katona Imre, az Aqua-General Kft. ügyvezetője.

Az épületben 22 mérnök dolgozik majd, az intelligens iroda új munkahelyeket is teremt, amivel a térség gazdasági erejét erősíti.

- Mindig jó, ha a városban működő cégek erősödnek. Ez foglalkoztatási szempontból is erősíti a környezetet, és természetesen a helyi bevételeket is gyarapítja, gazdagítja – hangsúlyozta Márton Attila országgyűlési képviselő.

Az irodaépület megnyitóján Mező Ferenc az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője elmondta, egyre többen pályáznak a szoboszlóihoz hasonló gazdaságfejlesztési beruházásokra, egyre nagyobb eredményességgel.

- Nagyon nehezen tudtunk kihelyezni főleg gazdaságfejlesztési pénzeket. 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben olyan kiírások voltak, amik próbálták ugyan élénkíteni a gazdaságot, de ez nem sikerült. Ez most megváltozott, gyorsabban elérhetők a források – nyilatkozta Mező Ferenc.

Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője hozzátette: bőven vannak még szabad források. 2014-ig még 3 ezer milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások. Az eseményről készült videót itt nézheti meg: http://www.dehir.hu/hajdu-bihar/intelligens-irodahazat-adtak-at-hajduszoboszlon/2013/02/14/

Forrás: http://www.dehir.hu/hajdu-bihar/intelligens-irodahazat-adtak-at-hajduszoboszlon/2013/02/14 

TOP 5