Skip to main content

A Primus Capital kockázati tőkebefektető 350 millió forinttal száll be az elektromos áramanalizáló technológiát kifejlesztő Remagine Technologies Zrt.-be, a befektetés két lépcsőben valósul meg - közölte a Primus Capital csütörtökön az MTI-vel.

"A Remagine Technologies által kifejlesztett okos konnektor (Smart Socket) számos innovációs elismerést is nyert. A társaság az egyedi elektromos áramanalizáló technológiát nyolc hónap alatt fejlesztette ki.

A cég megoldásai az energiafelhasználás optimális elosztásával elősegítik, hogy a meglévő fogyasztók összességében kevesebb energiát használjanak fel, ezáltal lehetővé teszik az energiaköltségek csökkentését.

Erki Szabolcs, a Remagine ügyvezetője szerint a cég által kifejlesztett technológia vállalati és lakossági oldalon egyaránt komoly megtakarításokhoz vezet majd.

A kifejlesztett technológia amellett, hogy igazán innovatív, a nemzetközi ipar olyan szegmensét célozza meg, ahol rendkívül nagy a növekedési lehetőség - idézi a közlemény Alpek Istvánt, a Primus Capital befektetési igazgatóját.

A Remagine Technologies a Primus III. Kockázati Tőkealap nyolcadik befektetése a HYD, a Multipass, a BBS Nanotechnológia, a Blueprint Entertainment, az IVM, a Comforce és az Adfit után.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Primus III. Kockázati Tőkealap kezelőjeként 6,2 milliárd forintos tőkével rendelkezik. A Primus III. Alap részt vesz a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. által működtetett Jeremie Kockázatitőke programban. Az alapkezelő elsősorban olyan hazai korai szakaszú kis- és középvállalkozásokba fektet, amelyek innovatív technológiával, kiemelkedően versenyképes szolgáltatással vagy újszerű üzleti modellel 3-5 év alatt jelentős árbevétel- és értéknövekedést terveznek elérni.

Forrás: http://www.portfolio.hu/vallalatok/zold_energia/350_milliot_fektet_okos_konnektorokba_a_primus_capital.174787.html

Kép forrása: http://tozsdeforum.hu/gazdasag/itt-az-okos-konnektorok-ideje/

TOP 5