Skip to main content

Csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Hajdúnánási Rendőrkapitányság az ellen a gázszerelő ellen, akit a Hír TV Panaszkönyv című műsora buktatott le. A rejtett kamerás felvételeken az látható, ahogy a Tigáz munkatársa valamivel megkarcol egy gázórát, amit aztán emiatt leszereltetnek.

A Tigáz szóvivője a Panaszkönyv stúdiójában tagadta, hogy munkatársaik 30 ezer forintos fejpénzt kapnak a manipulált gázórák után. A Magyar Energia Hivatal illetékese azonban azt ígérte, ők is vizsgálatot indítanak az ügyben.

A szerelő tagadta a Hír TV-nek, hogy mágnes lett volna nála. Azt viszont elismerte, hogy a megbuktatott órák után 30 ezer forintos fejpénzt kapnak. A szerelő ellen csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.

A Hír TV úgy tudja, a Tigáz munkatársát még októberben ki is hallgatják. A gázórák miatt az ügyfelek ellen indult eljárások hitelessége azonban nemcsak a szerelők, hanem a Tigázzal szerződésben álló, függetlennek mondott szakértők miatt is megkérdőjelezhető a fogyasztókat képviselő egyesület szerint.

A hír TV filmje itt tekinthető meg: http://mno.hu/belfold_archiv/gazorak-es-magnesek-nyomozas-indul-a-szerelo-ellen-1113650

Morvai Gábor, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének jogásza elmondta: évente meghaladja a tízezret a szakértői vizsgálatok száma, de az esetek 80 százalékában nem a fogyasztó javára döntenek. A Tigáz a rendőrségi eljárás ellenére egyelőre nem indít belső vizsgálatot.

(Szerkesztő megjegyzése: Az ügy előzményeiről itt lehet bővebben olvasni. http://utajovobe.eu/hirek/energetika/1844-leleplezo-felvetel-a-szolgaltato-emberei-magnesezik-az-orakat)

Forrás: http://mno.hu/belfold_archiv/gazorak-es-magnesek-nyomozas-indul-a-szerelo-ellen-1113650

TOP 5