Skip to main content

Nagyobb hangsúlyt akar adni a korábbinál a McDonald's kínálatában a csirkeételeknek a cég új vezérigazgatója – idézi a Bloomberg beszámolóját a Napi Gazdaság. A csirkeételek népszerűek, ami a vezér szerint azt bizonyítja, hogy a McDonald's márkanév alatt bevezethetnek gyökeresen új ételkategóriákat és termékeket.

Don Thompson, a McDonald's új vezérigazgatója meglehetősen kockázatos játszmába kezd válaszul arra, hogy a vállalat amerikai és európai piacain vékonyabb lett a potenciális vendégek pénztárcája – írja a Bloomberg cikkét szemlézve a Napi Gazdaság.

A 49 éves menedzser alaposan át akarja dolgozni az étlapot. Az átalakítás centrumában a baromfihús-alapú ételek előretörése lesz a hagyományos marhahúsos termékek rovására. Thompson szerint a vásárlók az elmúlt években gyakorlatilag már felhatalmazták a cég vezetőségét a gyökeres változtatásokra.

Az étteremlánc az előtt a feladat előtt áll, hogy a kiadásaikat alaposabban átgondoló amerikaiakat a marhahúsnál olcsóbb fehérjével etesse – értékeli a McDonald's készülő reformját Bryan Elliott, a floridai Raymond James & Associates tanácsadó cég elemzője. Az elmúlt időszakban kiderült, hogy a fogyasztók nehezebben találnak pénzt a zsebükben a hagyományos mekizésre, mint korábban.

A csirke olcsóbb, mint a marha, jelenleg éppen sokkal olcsóbb. Emellett a baromfihúst egészségesebbnek tartják a táplálkozási szakértők, ami további érvet adhat a váltás mellett – fejtegeti Elliot. A legalább 13 hónapja nyitva tartó McDonald's-éttermek forgalma 3,3 százalékkal nőtt májusban, ami jócskán elmarad az elemzők 5,2 százalékos becslésétől.

Forrás:http://hvg.hu/kkv/20120703_mcdonalds_uj_etlap

TOP 5