Skip to main content

Az önkormányzat tulajdonában levő 2,3 hektár termőföldön zöldségféléket, paprikát, paradicsomot, hagymát, sárgarépát, zöldséget, káposztát, burgonyát, zöldborsót, babot termelnek a mezőgazdasági program keretében.

A termények zömét az iskola konyhájában használják fel, de a tervek szerint a szociálisan rászoruló családoknak is juttatnak majd. A március 1-jén indult projekt december 31-én zárul, de a tervezet szerint két-három éves időszakra szól.

Összesen 6 ember dolgozik jelenleg a földeken. A termények betakarítása után azok válogatását, tárolását és konyhakész állapotra történő feldolgozását is elvégzik. A támogatás 100 %-os, a közfoglalkoztatottak béréhez és járulékaihoz több mint 5 millió forintot ad a Munkaügyi Hivatal, ezen felül beruházásra és dologi kiadásokhoz 2 milliót, így a támogatás összege meghaladja 7 millió forintot.

A termőföldön dolgozók munkakörülményeit folyamatosan javítják, megkezdték egy illemhely kialakítását, tervezik a víz bekötését, valamint az étkezési lehetőség, és a szerszámtárolás céljára egy fedett helyiség építését.

Forrás: http://www.teol.hu/tolna/gazdasag/onallo-gazdasagi-vallalkozasba-kezdtek-447586

Kép forrása: http://gittarawfood.blogspot.hu/2010/05/kerti-parti.html

TOP 5