Skip to main content

Az a szerencse, hogy az emberek nem értik a bankok, a nagyvállalatok és más pénzügyi rendszerek működését. Ha értenék, már holnap kora reggel forradalom lenne. - Henry Ford 

Ezt egyszerűen látni kell! Az alábbi filmet, nem azért tesszük közzé, hogy sokkoljunk, annál sokkal nagyszerűbb indokunk van rá: felrázzuk a kellemes "nemtudásban" szunyókáló embereket. Szeretnél tisztán látni? Tarts velünk!

Megdöbbentő tények: mit is eszünk valójában, hogyan készülnek ezek az élelmiszerek, milyen hatással vannak az egészségünkre és hogyan söpör végig ez a változási hullám a világ élelmiszeriparán.

Drámaian megváltozott az amerikai élelmiszer-termelés az elmúlt harminc évben. Hol van az az idő, amikor az élelmiszerek a farmergazdaságokból kerültek a háziasszonyok asztalára? Manapság ipari méretekben folyik a mezőgazdasági termelés, és a pénzhajhászás háttérbe szorította az élelmiszerbiztonságot és a fogyasztók egészségét. Miközben a földeken génkezelt terményeket termesztenek, az állatokat is antibiotikumokkal tömik. A filmesek szerint mindez szorosan összefügg a lakosság elhízásával, a különféle betegségek terjedésével, a környezetszennyezéssel. Az egyetlen kiutat az öntudatos vásárlók és a biotermesztés jelenti.

Az Élelmiszeripar Rt. fellebbenti a fátylat az amerikai élelmiszeripar visszásságairól, miközben bemutatja azt a látszólag jól működő „élelmiszergyártó” gépezetet, amely az amerikai kormány szabályozó szerveinek – USDA (az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium) és FDA (az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hatóság) – hallgatólagos beleegyezésével működik, ez azonban a fogyasztók előtt mindezidáig rejtve maradt.

A film arra a következtetésre jut, hogy az Egyesült Államok élelmiszer-ellátását kézben tartó öt mezőgazdasági nagyvállalat az üzleti nyereséget gyakran a fogyasztók egészsége, az amerikai gazdák megélhetése, a munkások biztonsága és környezetünk megóvása elé helyezi. A csirkének vastagabb a melle húsa, a sertéskaraj szinte tökéletes, a szójabab ellenáll a gyomirtó szereknek, a leszedett paradicsom pedig sosem romlik meg, azonban szembe kell néznünk az ártalmas E. coli nevű baktérium új fajtáival, amelyek évente mintegy 73 ezer amerikainál okoznak megbetegedést. Hatalmas gondot jelent a sok embert érintő és különösen a gyerekek körében jellemző kóros elhízás, valamint a felnőttek körében már szinte járványszerű méreteket öltő cukorbetegség.

A 2008-as dokumentumfilmet az Emmy-díjas Robert Kenner rendezte. A rendező hat évig dolgozott azon, hogy az Élelmiszeripar Rt. képernyőre kerülhessen, maga a film készítése három évig tartott. Kenner saját bevallása szerint a költségvetés nagy részét ügyvédekre költötte, hogy megvédje magát a filmben kritizált élelmiszeripari cégek, növényvédőszereket és műtrágyát gyártó cégek és más vállalatok által indított jogi keresetek ellen.

Következik az Oscar-díjra jelölt Élelmiszeripar Rt., a teljes film:
http://www.pozitivnap.hu/technika-es-tudomany/ehezes-a-valtozasra-felrazzuk-a-kellemes-nemtudasban-szunyokalokat

Főzz tiszta, nyers alapanyagokból és egyél együtt a családdal, valamint tiszteld az ételt, ami az asztalodra kerül, mert sokkal több, mint egy egyszerű termék! Minden falattal hozzájárulhatsz a változáshoz...

Pozitív Nap

Forrás: http://www.pozitivnap.hu/technika-es-tudomany/ehezes-a-valtozasra-felrazzuk-a-kellemes-nemtudasban-szunyokalokat

TOP 5