Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

cseresznye szedd magad.jpgKorábban hírt adtunk az eperföldekkel kapcsolatos Szedd Magad! akcióról és a különféle helyszínekről, bár várhatóan még kell egy-két hét, mire szabadföldön is szedhető lesz a negédes finomság.

Akit tehát kifejezetten az eper érdekel, az kattintson ide: http://www.edenkert.hu/gyumolcs/bogyosok/szedd-magad-szamoca/1029/ Most azonban bővítjük a listát, és hírt adunk más gyümölcsökről is, hol szedhetők.

Akit továbbiakban érdekel a vegyszermentes tartósítás, szörp vagy lekvár készítés, az ide kattintva szerezhet bővebb információkat, mik is az alapvető "fortélyok": http://utajovobe.eu/hirek/vegyszer/918-vegyszermentes-tartositas-oreganyaink-fortelyai

Akit nem csupán a gyümölcsök érdekelnek, hanem sokkal inkább a zöldségek, helyben kell érdeklődnie, szerkesztőségünk külön erre a célra létrehozott listát nem ismer. Így pl. Debrecen mellett bio zöldségek a Dombos Tanyán szedhetők vagy tőlük szerezhetők be: http://szeddmagad-debrecen.blogspot.hu/2013/05/kedves-erdeklodok-kedves-vasarloink.html?spref=fb

Ezek után azonban lássuk a listát!

Cseresznye
Pomáz - Dolina-puszta, Gyöngyös - Székely Családi Gazdaság, a 3-as főúton a 78-as km-kőnél, Kozárd - a 21-es útnál.

Meggy
Agárd - Bikavölgyi út, Csala puszta - Székesfehérvár közelében, Csikvánd - Polgár kertészet, Dabas - az Öreg országútnál, Dombrád - az Andrássy úton, Gyöngyös - Székely Családi Gazdaság, a 3-as főúton a 78-as km-kőnél, Heves - Csepcsányi major, Kecskemét - Kujáni Tanya, Kerecsend - Füzesabony felé, Fülöpszállás - Hármas-puszta, Pátka - Garden Kft. a falu végi domboldalban, Pécel - Kati major a 31-es útról a Fáy-tanyai lehajtónál, Pomáz - Dolina-puszta.

Málna
Csikvánd - Polgár kertészet, Kerecsend - a falu és a Korona gombatelep között, Zalaegerszeg - a határban.

Sárgabarack

Csala puszta - Székesfehérvár közelében, Csikvánd - Polgár kertészet, Eger - Donát-dűlő, Gyöngyös - Székely Családi Gazdaság, a 3-as főúton a 78-as km-kőnél, Gyöngyöspata - a Szurdokpüspöki felé vezető úton, Kecskemét - Kujáni Tanya, Kozárd - a 21-es útnál, Székesfehérvár - Lovasberény felé a Barackvirág Farmon, Pátka - Garden Kft. a falu végi domboldalban, Pécel - a 31-es útnál a Fáy-tanya, Pomáz - Dolina-puszta.

Őszibarack
Csikvánd - Polgár kertészet, Eger - Donát-dűlő, Gyöngyös - Székely Családi Gazdaság, a 3-as főúton a 78-as km-kőnél, Pátka - Garden Kft. a falu végi domboldalban, Rajka - Dunakiliti felé a Szigetközi úton, Pomáz - Dolina-puszta, illetve a Dobogókői úton a csobánkai elágazás után, Sóskút - a Homokbányánál, Törökbálint - a Cora közelében.

Szilva
Balmazújváros - Hármas puszta, Eger - Donát-dűlő, Kerecsend - Füzesabony felé, Gyöngyös - Székely Családi Gazdaság, a 3-as főúton a 78-as km-kőnél, Kozárd - a 21-es útnál, Pátka - Garden Kft. a falu végi domboldalban, Pomáz - Dolina-puszta, illetve a Dobogókői úton a csobánkai elágazás után, Rimóc - a szövetkezetben.

Alma
Agárd - Bikavölgyi út, Erdőkertes, Kecel - a kalocsai úton, Kenderes - a szakiskola almáskertjében, Kerecsend - Füzesabony felé, Kiskorpád - Kerti Gyümölcs Kft., Kozárd - a 21-es útnál, Gyöngyös - Székely Családi Gazdaság, a 3-as főúton a 78-as km-kőnél, Pomáz - Dolina-puszta, illetve a Dobogókői úton a csobánkai elágazás után.

Dió

Pomáz - a Dobogókői úton a csobánkai elágazás után.

Szőlő
Agárd - Bikavölgyi út, Kecskemét - Kujáni Tanya

A lista nem teljes körű, érdemes tehát helyben érdeklődni a lehetőségekről.

Forrás: http://www.pozitivnap.hu/gazdasag/epertol-a-szoloig-eljott-a-szedd-magad-akciok-idoszaka

Kép forrása: http://divany.hu/alapkonyha/2012/05/31/cseresznye_nelkul_nincs_elet/

 

Köszönjük

Hogy megosztod az oldal tartalmát mással is...