Skip to main content

Nádasdladány - A víz akadálytalanul ömlik a földekről az utcára, udvarra, kastélyparkba. A mezőgazdasági cég a füle botját sem mozgatja - állítják a lakosok. Árokrendszer kéne a mezőre is.

Égtek a telefonok szerdán délután és csütörtökön délelőtt a községházán. Meddig lehet még a lakosság türelmével visszaélni? – firtatták a Rákóczi és az Arany János utcában élők. Ugyanis ismét jött a víz! A hónapban már másodszor – és a ladányiak attól félnek, hogy megismétlődik a 2010-es esztendő, amikor négyszer „úszott” a környék.

Iszap borít újfent utcát, árkot, járdát, udvart, kertet – mutatta a helyszínen Varga Tünde polgármester és Csősz Ferenc, megbízott körjegyző. A környező hatalmas mezőgazdasági területről akadálytalanul zúdul rá a két utcára az extrém mennyiségű csapadék, az árkok nem tudják befogadni, a víz uralkodik mindenek felett.

Kolonics Mária a kertet, a termést sajnálja – férje hiába kezdett bármilyen földmunkába, látszatja nem volt. Nyári Csaba udvarán különleges iszapbejáró húzódik, süllyed-csúszik az autó, a kerékpár.

Úgy tűnik, feleslegesen árkoltatott mintegy 400 ezer forintért vagy egy hete a polgármester asszony. Mindenki a tűrés határára ért már. Hiányzik a földterületet védő árokrendszer – de nagyon.

A Ság-Mező Kft. olasz tulajdonosait nem értük el, a pálmajori központból Varga Attila felelős vezető nevét és telefonszámát kaptuk meg. A növénytermesztési ágazatvezető nem kívánt lapunknak nyilatkozni, úgy mondta: álláspontjukat ismeri a falu vezetése.

Forrás: http://fmh.hu/cimlapon/20120726_nadasdladany_arviz

TOP 5