Skip to main content

Érdekes videó kering a neten. Idestova több, mint 44 ezren látták 2010 óta, mióta feltöltötték. A kisfilm kérdésként veti fel, reagálhat-e a víz nem fizikai jellegű hatásokra, vagy sem. Mindez Masaru Emoto munkásságára épül, kinek állítása szerint gondolattal alakítható a víz, azaz a jégkristály szerkezete.

A videó több kristályt is bemutat, kommentelve, hogy a mentálisan befolyásolt víz más és más lehet. Kísérletei során a jéggé dermedt kristályokat a „tudós” mikroszkóp alatt le is fotózta, ezekből látható a filmen is egy-egy kiemelkedően szép „darab”. Pl. megismerhetjük a Fujiwara gát vizét, majd ugyanezen „anyagot” azután, hogy egy zen buddhista megáldotta.

Ezután láthatunk olyan példányokat, melyek szavak alapján alakultak ki. A szavakat Emoto papírra írta, majd különböző üvegekben lévő desztillált vízbe tette, és úgy hagyta őket éjszakára. A kristályok, milyen érdekes, teljesen más és más formát öltöttek, egyben azonban megegyeznek. Gyönyörű mindegyik. Megegyeznek Emoto szerint még egy valamiben is, mind mögött az emberi gondolat, a szándék áll.

Ennek ellenére a folyamat, avagy a technológia nem ismert, miért így alakulnak ki a kristályok. Senki nem tudja tehát, hogy hathat a gondolat a vízre, hat-e egyáltalán. Pedig jó volna esetleg tudni, hisz testünk kb. 80 %-a vízből épül fel, egyébként is a víz a földi élet egyik legmeghatározóbb alapja. Azaz ha a víz befolyásolható, azok lennénk mi is?- veti fel a kérdést a videó végén lévő joviális öregúr, mint aki majdnem megfejtette a rejtélyt.

Mivel a folyamat megismerése a mai napig nem hozott áttörést, maradunk, kényszerűen maradhatunk az eddigi eredményeknél. Az kétségtelen, hogy a víz másképp, és másképp reagált Emoto szerető vagy gyűlölködő szavaira, vagy pl. „kedvelte” a szép zenét is, míg a heavy metalt „elvetette”. A víz ugyan a szeretetteljes, vagy a szép zenei hangokra így szép szerkezetű „kristályok” kialakításával válaszolt, de sajnos ebből semmilyen „tudományos” következtetést nem lehetett idáig levonni. Ennek ellenére Emoto szerint arra lehet következtetni, hogy a víz információt hordoz, azonban ez az állítás sem nyert eddig tudományos igazolást. Marad a rejtély?

Addig is, míg a tudósok elvitatkoznak azon, mi is áll a jelenség hátterében, nekünk maradhat egy dolog, a kristályokban való gyönyörködés.

Béer

Kép forrása: http://miasms.org/gallery/index.php?image=C_Bacil.jpg&;info=Bacillinum%20Water%20Crystal

TOP 5