Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
2018 május 21, hétfő 1473

Halálra égtek az utasok a Teslákban, nagy baj lehet az akkukkal

Miközben a Tesla továbbra is veszteséget veszteségre halmoz, nyugtalanító balesetekkel is meg kell birkóznia a cégnek. Gond lehet a lítium-ion akkukkal.
2018 május 21, hétfő 108

Csak egy módon menthetjük meg az élővilágot

Megmentené a Földön élő növény- és állatfajok jelentős többségét a klímaváltozás hatásaitól, ha az iparosodás előtti időkhöz képest 1,5 Celsius-fokban sikerülne korlátozni a Föld felmelegedését - hangsúlyozzák a Kelet-Angliai Egyetem kutatói.
2018 május 15, kedd 575

Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt.
2018 május 15, kedd 658

A világ legfuturisztikusabb, egyben legkörnyezetbarátabb szállodája épülhet fel

Mert nagyot álmodni egy angol tervezőiroda, amely egy kanadai mérnöki irodával együtt a világ egyik legérdekesebb szállodáját építené fel. Akár Magyarországon is.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Ismét lesznek valódi őserdők Magyarországon

 2018 május 12, szombat  2803
A festői környezetben, a Cserhát lankái között megbúvó Nógrád megyei kisközség, Garáb közelében fekvő Varjúbérc különleges, európai viszonylatban is egyedülálló ökológiai kísérlet helyszíne. A Life4 Oak Forests projekt célja visszavarázsolni a civilizáció előtti időket idéző valódi őserdőket.

Fokváros jövőre halasztotta az apokalipszist

 2018 május 10, csütörtök  518
A dél-afrikai Fokvárosban jövő évre tolták a nulladik napot, vagyis azt a dátumot, amikor gyakorlatilag elfogy a víz a városban, és milliók vízellátása válik kérdésessé – írja a Quartz.

Néhány napja új, bérelhető elektromos robogók tűntek fel Budapesten

 2018 május 10, csütörtök  684
Néhány napja újfajta, bérelhető elektromos robogók tűntek fel a főváros utcáin, a Blinkee márkanevet használó lengyel vállalkozás jelent meg Budapesten az otthon már korábban elindított szolgáltatásával.

Hamarosan ügyfélszolgálatos robotok intézik az ügyeinket

 2018 május 09, szerda  259
Becslések szerint 2020-ra az ügyfelek és a vállalatok közötti interakciók 85 százaléka teljesen automatizált lesz, a rendszerek jelentős részét pedig mesterséges intelligencia alapú algoritmusok segítik majd.

Egy magyar város válik a levegőhajtású autók központjává

 2018 május 08, kedd  376
Pénteken és szombaton újra sűrített levegővel hajtott járművek építői mérik össze tudásukat Egerben: a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen kilenc országból 40 csapat mérnökhallgatói állnak rajthoz.

Ez a ház több energiát termel, mint amennyit fogyaszt

 2018 május 08, kedd  1239
Átadták az úgynevezett E.ON Energy Globe Magyarország díjat, amelynek célja a magyar fejlesztésű fenntarthatósági kezdeményezések elismerése és a környezettudatos szemlélet népszerűsítése.

Napenergiára állítanák át a diszkószigetet

 2018 május 07, hétfő  433
A Baleár-szigetek csoportja 100-200 kilométer távolságra fekszik az Ibériai-félszigettől a Földközi-tengerben.

Döbbenetes méretű víznyelő keletkezett egy farmon - videó

 2018 május 07, hétfő  634
Az óriási víznyelő jelent meg egy új-zélandi tejgazdaság területén mindössze egyetlen éjszaka alatt, és a tudósok értékes kincseket fedeztek fel benne.

A korrupció és az erőszak miatt lesz méregdrága a vanília

 2018 május 06, vasárnap  445
Szeret igazi vaníliával sütni-főzni, és szeretne még valaha vaníliarudat kikaparni anélkül, hogy meglincselt emberekre, spekuláns csempészekre és korrupt politikusokra gondoljon?

Magyarországon hol a legjobb élni?

 2018 május 06, vasárnap  2079
Nincs változás a tavalyihoz képest: a fővárosban továbbra is az I. és az V. kerületben a legjobb lakni, a vidéki nagyvárosok közül pedig Eger, Veszprém és Tata a listavezető az Otthon Centrum elemzése szerint.

Venne algából készült ruhát?

 2018 május 05, szombat  225
A spanyol Inditex és a svéd H&M fast fashion márkák olyan textileket fejlesztenek, amivel csökkenthetik a ruhák környezeti költségeit.

Ezekben a kisvárosokban épül a jövő tömegközlekedése

 2018 május 04, péntek  684
Miután Emmanuel Marcron elvetette annak az ötletét, hogy Limoges városát szupergyors vonattal kössék össze Franciaország központjával, Fabien Thibaut vállalkozó megragadta a telefont és felkereste Elon Muskot, hogy beszélgessenek egy kicsit a Hyperloopról.

Ötven év után visszatérnek az orrszarvúk Csádba

 2018 május 03, csütörtök  208
A vadászat miatt helyileg kihalt keskenyszájú orrszarvúk mintegy 50 év után ismét otthonra lelnek Csádban: a Dél-Afrikai Köztársaság egyik nemzeti parkjából csütörtökön hat egyedet telepítenek át légi úton a közép-afrikai országba.

Így győz le mindenkit Kína az e-autógyártásban

 2018 május 02, szerda  969
Kína a gazdaság több területén is igyekszik élre törni, de az elektromos autók gyártásába különösen sok energiát fektetnek.

Eddig sosem látott tasmán ördögök menthetik meg a fajt a kihalástól

 2018 május 01, kedd  320
Újból felcsillant a remény a tasmán ördög megmentésére, miután ausztrál kutatók egészséges egyedek egy teljesen elszigetelt populációját fedezték fel Tasmánia egyik, nehezen megközelíthető vidékén – írja az MTI.