Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

Mint ismeretes, a hazai oktatási rendszert számos kritika érte az elmúlt években, és éri ma is. Lényegét tekintve a kritika leginkább arra koncentrál, miszerint a 21. században, egy szinte teljesen átalakuló világban sok olyan információval terheljük a gyermekeinket, azon belül főként a középiskolásokat, amire valójában életük során nincs is szükségük.

A vitában a Be Fair! Alapítvány nem kívánt részt venni, ehelyett alkotott egy olyan fenntartható fejlődéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos oktatási segédletet, mely ingyenesen, bárki számára elérhető ezen a honlapon, és felhasználható az oktatásban. (A non-profit szervezet céljairól itt lehet bővebben olvasni.)

2013-ban – hiánypótló módon - az alapítvány egy olyan új segédlet megalkotását tűzte ki célul, mely önfenntartásra, egy jobb, céltudatosabb, innovatívabb és gazdaságosabb életforma elsajátítására nevelné gyermekeinket. Ezzel a tudással később a fiatal felnőtt jobban érvényesülhet a munkaerőpiacon, vagy alapíthat saját céget, előtte pedig könnyebben nyerhet felvételt felsőoktatási intézményekbe.

Mivel a non-profit szervezetek a forrás biztosítása kapcsán az állam segítségére alig, vagy egyáltalán nem számíthat, egyedüli megoldásként azokhoz a szülőkhöz fordul, akik szívükön viselik a jövő generációjának oktatását.

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?

• Ha egyéni vállalakozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt a rendelkező nyilatkozatot az adó 1% -áról
• Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
• Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2013. évre vonatkozó szja adatlap letölthető a NAV oldaláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet.
• Amennyiben munkáltatója készíti el adóbevallását, juttassa el hozzá lezárt borítékban a kinyomtatott - lentebb megtalálható - nyilatkozatát. A borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét.
• Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen 2014. május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.
• Alapítványunk adószáma: 18126154-1-43

Ne felejtse el!

• A kinyomtatott és kivágott nyilatkozatot tegye egy olyan szabvány méretű borítékba, amelyben az éppen elfér.
• A lezárt borítékon tüntesse fel nevét, állandó bejelentett lakcímét és adóazonosító jelét.
• A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot 2013. május 20-ig adja le a munkahelyén vagy tegye adóbevallása mellé, és juttassa el az adóhatóság címére.

A Rendelkező Nyilatkozat letöltése itt!