Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

Bővebben: Lepke lehet a sajóhídvégi per koronatanújaÉrdekes fordulatot vehet a sajóhídvégi erdőügy. Miután tavasszal a Kúria is az alperes hatóság javára döntött, helyben hagyva az újraerdősítési határozatot, most kiderült, hogy a területen Natura 2000 jelölő fajként nyilvántartott díszes tarkalepkék élnek, amelyek bizonyosan áldozatul esnének az előírt telepítésnek. Pikáns, hogy korábban éppen az alperes hivatkozott természetvédelmi indokokra.

 

Bővebben: Kinek adnád adód 1 %-át? Melyik videó a meggyőzőbb?Vajon melyik videó a jobb, és melyik győzi meg jobban a nézőt, hogy kinek adja adója egy százalékát? Néhány éve valósággal harc indult a nonprofit szervezetek között az anyagi támogatás elnyeréséért, hisz a legjobbak több tízmillió forintra is szert tehetnek, főleg akkor, ha a profitorientált szférából hívnak segítségül marketing szakértőket.

 

Bővebben: Az olajbőség kora jöhet Észak-AmerikábanHa sikeresen végbemegy Mexikó olajiparának liberalizálása, az Egyesült Államok (USA) és Kanada termelési kapacitásával együtt az olajbőség kora köszönt be Észak-Amerkiában - írta a Bloomberg hírügynökség. Mexikó elnöke, Enrique Pena Nieto erősen szorgalmazza Mexikó olajiparágának liberalizálását, és ha befejeződnek az országban a folyamatban levő törvényi változások, Mexikó kőolaj-kitermelése hatalmasat ugorhat - mutat rá a Bloomberg.

 

Bővebben: Sebestyén Marcell (22), a MOME hallgatója bejutott napelemes járművével a legjobb 15 közé a...Budapest–Detroit – Egy vízi bogár ihlette azt a különleges járgányt, amivel Sebestyén Marcell (22), a MOME másodéves formatervező hallgatója bejutott a legjobb 15 közé a Michelin Challenge Design nemzetközi pályázatán.

A „Chitin" látványos formatervét a 2013-as Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatják be. A keringőbogár stabil, merev és egyszerre könnyű – magyarázta Marcell, aki úgy álmodta meg az autót, hogy a rovar külső jegyei is felismerhetők legyenek rajta.