Skip to main content

Ez az éhínség elleni megoldás, ami megkönnyíti a farmerek életét. NEM IGAZ! Az éhinség oka a Föld forrásainak egyenlőtlen elosztásából fakad. A GM kultúrák csak a mezőgazdasági művelés kereskedelemmé válását mozdítják elő, azt promótálva, ami növeli a mag árakat és a gazdák termelési költségeit. Mindeközben nem képes biztosítani a termelés növekedését.

A GM növényekből előállított élelem az egészséget nem károsítja.
NEM IGAZ! A géntechnológiával módosított élelmiszerek nem mennek keresztül semmilyen hosszú távú biztonságossági vizsgálaton, mielőtt a piacra kerülnek. És ez arra az aggodalomra ad okot, hogy a géntechnológiával módosított élelmiszerek hosszabb ideig tartó fogyasztása antibiotikum rezisztenciát okoz (vagy a szakirodalom szerinti másfajta mérgezést, egészségkárosodást - MI megjegyzése). 

Még ha kereskedelembe is kerül, én személy szerint el tudom kerülni, hogy génmódosított növényekből készült ételeket fogyasszak.
NEM IGAZ! Kritikus szervezetek, így pl. a Greenpeace időről időre feltár olyan eseteket, mint pl. hogy Kínában illegális GMO rizstermelésből származó élelem kerül az emberek asztalára, anélkül, hogy a fogyasztók tudnának róla. (De még az USA-ban is eddig eredménytelenül küzdenek egyes társadalmi csoportok azért, hogy az élelmiszerek csomagolásán legyen feltüntetve, hogy ha az élelmiszer GMO részt is tartalmaz. - MI megjegyzése)

A géntechnológia kiegészítője, pótléka lehet a természetes növénytermesztésnek.
NEM IGAZ! GE felgyorsíthatja a kártevő rovarok ellenálló képességét a rovarirtó szereknek, miközben, ezzel párhuzamosan a GM-növények beszennyezhetik a ökológiai gazdaságok növényeit a levegőben szálló virágporok terjedésén keresztül. (És ugyanakkor irtják a természetes beporzást végző méheket, amelyek viszont nélkülözhetetlenek a természetes növénytermesztéshez)

Ha beigazolódna, hogy a GE valóban veszélyes, akkor vissza tudunk mindent csinálni. 
NEM IGAZ! A genetikailag módosított élővilág az idegen gének ön-reprodukciója és hibridizációjával hasonló fajták kialakulásán keresztül a vadon élő fajták a tömegpusztításához vezet. Ebből rendkívül nehéz talpra állni."

Forrás: FB

Kép forrása: http://mw.biz.pl/gmo/

TOP 5