Skip to main content

 

A Kia e-Niro elektromos crossover 485 kilométert tud megtenni egy töltéssel.

A Kia a Niro új elektromos változatát, az e-Nirót az Oscar-díjas amerikai színésszel forgatott reklámfilmekkel és óriásplakátokkal fogja reklámozni Európa-szerte.

hirdetés

A névegyezés miatt egyértelmű volt, hogy kit kell megnyerniük a novemberben induló kampányhoz, úgy látszik, a hibrid Niro 2016-os megjelenése óta eltelt végre sikerült megegyezni a Taxisofőr sztárjával.

Az elektromos hajtású e-Niro (ami a Hyundai Kona Electric testvérmodellje) premierje a Párizsi Autószalonon volt, itt árulták el, hogy az autó egyetlen töltéssel 485 kilométert tud megtennia WLTP szabvány szerint mérve.

Ez tekintélyes szám a nagyobb, 64 kWh-s akkumulátorral szerelt változatra vonatkozik, amelynek teljesítménye 204 lóerő.Normál fali aljzatból 31, 7,2 kW-os gyorstöltővel 9 és fél óra alatt lehet feltölteniaz akkumulátort, a 100 kW-os villámtöltővel viszont a 80 százalékos töltöttséget mindössze 54 perc alatt is el lehet érni.

Az olcsóbb sem rossz

Lesz egy kisebb hatótávolságú e-Niro változat is 135 lóerővel, ennek a 39,2 kWh-s akkuja 312 kilométeres hatótávolságot biztosít, normál aljzatból 19, gyorstöltővel 6 óráig tart a töltése.

Kép: Kia

A gyengébb változatnak is csak 9,8 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy 0-100 km/órára gyorsuljon, az erősebb ennél 2 másodperccel fürgébb.

Ha a Hyundai Kona Electric áraiból indulunk ki, akkora gyengébb változat körülbelül 9,4, az erősebb 11 millió forintba fog kerülni.

A Kia szokásos 7 év vagy 150 ezer kilométeres garanciája az e-Nirora is érvényes, természetesen az akkumulátorra is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: DriveMag News - you tube 

TOP 5