Skip to main content

 

Miközben a Tesla továbbra is veszteséget veszteségre halmoz, nyugtalanító balesetekkel is meg kell birkóznia a cégnek. Gond lehet a lítium-ion akkukkal.

A Tesla úttörőnek igyekszik beállítani magát az elektromos autózásban, ennek a tudatos marketingstratégiának van azonban egy hátulütője is. Mégpedig az, hogy a Teslák balesetei az egyébként szokásosnál nagyobb figyelmet kapnak.

Ami azt illeti, van is egy-két nyugtalanító kérdés, amire a cégnek választ kellene adnia, néhány napon belül ugyanis három ember égett halálra Teslákban.

Egy amerikai balesetben két 18 éves halt meg, míg a svájci A2-esen egy 48 éves német sofőr égett halálra, miután Teslája egy baleset után azonnal kigyulladt.

A két esetben közös, hogy a tűzoltók szerint mindkét esetben a lítium-ion akkumulátor okozhatta a tüzet, de az egyelőre nem világos, hogy a tűzesetek nélkül életben maradtak volna-e a két baleset sérültjei. Az amerikai hatóságok máris közölték, hogy részletes vizsgálatot indítanak.

Az akkumulátorok szempontjából szintén nyugtalanító, hogy egy balesetben sérült és szintén kigyulladt Tesla Model X roncsa az oltás után hat nappal - a sérült cellák mikrozárlatai miatt - újra kigyulladt.

A tüzet szerencsére időben észrevették, így nem okozott nagyobb kárt, de ez csak a szerencsén múlt: erre az anomáliára gyorsan illene megoldást találni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Twitter

TOP 5