Skip to main content

 

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Starwood Capital Group és az Accor-Pannonia Hotels számára, hogy közös kezelésbe vegye a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelt - írja az MTI  az uniós bizottság pénteki közlése nyomán.

A versenyhatósági eljárások végeztével az Európai Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a javasolt ügylet nem okoz versenyjogi aggályokat, mivel korlátozott hatása van az érintett piac szerkezetére.

A Sofitel Budapest Chain Bridge hotel adásvételi szerződését tavaly november végén írta alá az Orbis Hotel Group, mint eladó és a Starwood Capital Group, mint vevő. A Lánchíd melletti szálloda teljes eladási ára körülbelül 75 millió euró, vagyis mintegy 23 milliárd forint.

A hotelt továbbra is az Orbis Hotel Group üzemelteti hosszú távú, 30 év kezdeti periódusú menedzsmentszerződés alapján. A megállapodás szerint az új tulajdonos a szálloda felújításával a Sofitel márkára jellemző modern luxustereket alakít ki.

Az ingatlanpiaci és energetikai befektetésekkel foglalkozó amerikai tulajdonú Starwood Capital Group 42 milliárd dolláros törzstőkét halmozott fel az 1991-es indulása óta és több mint 54 milliárd dollárnyi vagyont kezel.

Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. az Accor csoport magyarországi leányvállalata 1993 óta van jelen Magyarországon. Az Accor-Pannonia Hotels közel 18 szállodát üzemeltet Magyarországon Sofitel, Novotel, Mercure és Ibis márkanéven.

A Közép- és Kelet-Európa, valamint a Balkán 16 országára kiterjedő lengyel Orbis Hotel Group a térség legnagyobb, 120 szállodából álló hálózata csaknem 20 ezer szobával. Hotelei Sofitel, Pullman, MGallery by Sofitel, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles és ibis budget márkanevek alatt üzemelnek.

Stratégiai partnere, a francia AccorHotels vezető utazási és életmódcsoport, valamint digitális innovátor 4200 szállodával, resorttal és rezidenciával, továbbá 10 ezer privát szállással világszerte. Az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját.

Forrás -  Nyitókép: sofitel.com

TOP 5