Skip to main content

 

Április elsején került fel a you tube-ra az a videó, mely nem mást mutat, mint egy brit feltalálót, ahogy repked a levegőben. A kisfilmet azóta már több mint egymillióan látták.

Túl van az újabb kísérleti repüléseken Richard Browning, aki lassan pont úgy repked a légtérben, akár a Vasember.

hirdetés

Ahogy látszik a videón, egész biztatók a "kezdeti lépések", remélhetőleg nem kell sokat várni a végleges verzióra. 

Browning a sugárhajtással felszerelt exoszkeleton ruhát már le is védette, mellyel kb. 10 percig tud a levegőben fennmaradni, bár nyilatkozata szerint nemsoká képes lesz akár 100 méter magasba is felemelkedni és akár 100 km/h sebességgel is repülni.

Majd meglátjuk, a puding próbája az evés.

Arról, hogy a Daidalosz névre keresztelt szuperruha mennyibe fog kerülni, ha forgalomba kerül valaha, egyelőre nem szóltak a hírek, azt azonban lehet tudni, hogy Browning már több mint 250 ezer dollárt ölt a fejlesztésbe, illetve most azon kezdett el dolgozni, hogy hozzá képest "gyengébb fizikumú" emberek is képesek legyenek az eszközzel a repülére.

Ahogy látszik ugyanis a felvétel végén (2.35-től), a feltalálónak keményen kell edzenie ahhoz, hogy képes legyen a szerkezetet irányítani. 

Természetesen más fejlesztők is versenyben vannak azért, hogy az ő eszközeikkel róják az égi utakat a felhasználók, ezek pedig elég komoly konkurenciát támaszthatnak a szuperruhával szemben, ettől függetlenül sikeres lehet a Daidalosz, persze kérdés, hol használható majd ki a legjobban. 

Az alternatív megoldásokról kapcsolódó anyagaink között lehet bővebben olvasni.

 

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás: maga a videó

TOP 5