Skip to main content

 

Hazánkban is kapható több olyan autómárka, melyet igen könnyű ellopni. A német autóklub (ADAC) által végzett teszten több, mint 100 autó vérzett el.

A távirányítással nyitható, illetve indítógombbal felszerelt autók rádiójeleit könnyű lemásolni azzal az eszközzel, ami nemrég bukkant fel az amerikai autótolvajok körében, és amiről tavaly decemberben töltött fel videót az InsuranceCrime a you tube-ra. 

A videón jól látható, hogy a tolvajok milyen könnyendén nyithatják ki az autókat, és tulajdoníthatnak el azokból értékeket, vagy akár el is vihetik a kocsikat. A nemkívánatos jelenséggel szemben nehéz védekezni, az autógyártók pedig még nem tudtak kifejleszteni olyan technikai megoldást, amivel meg lehetne akadályozni a bűncselekmények elkövetését. 

A német autóklub felkészülve arra, hogy Németországban, illetve Európában és így Magyarországon is egyre több ilyen eszközt fognak használni a tolvajok, elvégzett egy tesztet, melyek azok az autótípusok, melyek elbuktak a vizsgálaton.

Sajnos nem lehet másképp fogalmazni, egész egyszerűen negatív rekord született, a teszten több, mint 100 autó vérzett el. Bármelyiket, amelyiket megpróbálták az új módszerrel kinyitni és beindítani, azonnal "engedelmeskedett".

A lista a Hyundaig

Lista az Infinititől

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás: ADAC, Képek: origo.hu - Nyitókép: pixabay

TOP 5