Skip to main content

 

Képzelje el, hogy nem kell leizzadnia, mire felfújja bringája lapos kerekét, egyszerűen csak megnyom egy gombot, a gumiban pedig másodpercek alatt helyreáll a megfelelő nyomás.

A kerékpár sokszor a leggyorsabb közlekedési alternatíva városi körélmények között, hacsak nem derül ki reggel az első tekerés után, hogy laposak a gumik. Ilyenkor jön a kapkodás, az izzadás és reménykedés, hogy nem ereszt le megint a cél előtt. Erre kínál megoldást az okospumpa, amely gombnyomásra pillanatok alatt pótolja a nyomást a gumiban és egy kulacshoz hasonlóan felpattintható a vázra, így ha visszatér a probléma, kéznél van.

hirdetés

A RideAir-re keresztelt termék tulajdonképpen a kompresszált levegőt tárolja el, amelyet szükség esetén gombnyomásra átereszt a kerékbe. Feltölteni például benzinkutaknál lehet, egy országúti bicikli teljesen lapos kerekét kettő és félszer lehet vele felpumpálni 5 barig, utána újra kell tölteni.

A találmánnyal persze nem csak biciklit, de lufitól kezdve focilabdáig bármit fel lehet tölteni, egy beépített kijelző pedig mutatja mennyi szufla van még a készülékben. A tervezők 37 ezer dolláros kezdőtőkét a Kickstarteren indított közösségi finanszírozási kampánytól várja, a bevezető áron 45 dollárért kínált pumpák jövő januárban kerülhetnek az adományozók kezébe.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Kickstarter

TOP 5