Skip to main content

budakeszibolenyHárom európai bölény érkezett Lengyelországból a Budakeszi Vadasparkba, ahol remélhetőleg családot alapítanak. A vadaspark számos izgalmas állatos programmal várja látogatóit hét közben is. Májusban még lesz egy utolsó éjszakai túra is a nyári szünet előtt.
Két nőstény és egy hím európai bölény érkezett vasárnap a Budakeszi Vadasparkba az Európai Bölény Fajmegmentő program részeként. Az állatok Lengyelországból érkeztek, és remélhetőleg hamarosan utódokkal is megajándékozzák a magyarországi vadasparkot. Az itt születő bölények később visszakerülnek Lengyelországba - mondta el az MTI-nek Mezei János, a Budakeszi Vadaspark marketingvezetője.

A parkban eddig is éltek kaukázusi bölények, de ilyen tiszta vérvonalú európai bölények először kerültek Budakeszire. Mezei kifejtette: minél több parkban és állatkertben élnek egyedek, annál nagyobb figyelmet kaphat a faj, így lehetővé válhat fennmaradásának biztosítása.

A vadaspark hétköznaponként kisállatsulival várja látogatóit, amikor a gondozók az állatok kifutóiban foglalkoznak velük, a sakáloknak, mosómedvéknek, borzoknak és nyesteknek különböző feladatokat kell megoldaniuk.

Hétvégén interaktív állatbemutatók várják a közönséget a Vadaspark színpadán, naponta több alkalommal is (11, 13 és 15 órakor). A bemutatók során a környezetünkben élő állatokat testközelből figyelheti meg és sok olyan részletet tudhat meg róluk, amit eddig nem is gondolt volna, áll a Vadaspark weboldalán. Szerepelnek a műsorban ragadozó madarak, kedvtelésből tartott madarak (papagájok, gerlék, kanárik, pintyek) és magyar kutyafajták is, minden hétvégén más. A részletes műsort a Vadaspark weboldalán találják.

Május 25-én lesz az utolsó éjszakai szakvezetés a tavaszi időszakban, melynek során, mint már írtuk, az állatok gondozói szórakoztató előadásban mondják el tapasztalataikat, és természetesen mindent tudnak az egyes állatokról.

Forrás: travelo.hu

Fotó: Kovács Attila / MTI

TOP 5