Skip to main content

Egyre többen jelentkeznek a kórházban a titokzatos rovarcsípéssel Somogy megyében, Kaposvár környékén ugyanis egy új rovarfaj tűnt fel néhány hónappal ezelőtt. Az apró rovarok szúrásai akár járásképtelenséget is okozhatnak egy orvos szerint, a Kapos.hu-nak a szőlősgazdák azt mondták, hogy a rovarok reggel támadnak.

Rajokban támadnak az ismeretlen rovarok Kaposvár környékén - írta a Kapos.hu. A parányi rovarok szúrásai heves bőrtüneteket, duzzanatot okoznak.

A lapnak nyilatkozó Hollósi Józsefet egy hete szurkálták össze a különleges rovarok. Azóta kórházi kezelést is kapott, de még mindig látszik a helye. A kánikula ellenére azóta csak nyakig felöltözve mer kimenni a szőlősbe. "Kellemetlen, belemegy az ember fülébe, szemébe, támadnak, nagyon csípnek. Az embernek a vérét szívják, kellemetlen csípés helye marad, felhólyagosodik, bedagad" - mondta Hollósi József.

A szőlősgazdák a lapnak azt mondták, hogy az idén tűnt fel először az új fajta rovar. "Általában a reggeli órákban, jelennek meg a szőlőleveleken vagy a fűben, és az embernek a mozgására támadnak, gyakorlatilag bármilyen testrészt megtalálnak, és eléggé csípnek" - mondta egy gazda.

Azt egyelőre a szakemberek sem tudják, hogy milyen fajta rovar támad a környéken. Szerintük mikroszkópos vizsgálatra lenne szükség. "A látott rovarmaradványok alapján nekem úgy tűnik, hogy ezek levéltetű szárnyas alakjai" - mondta a növényvédelmi szakmérnök, Tóth István.

Súlyos rovarcsípés miatt egyre többen keresik fel a kaposvári kórházat. "A napi járóbeteg-rendelésünkben legalább 8-10 rovarcsípéses beteg van, és volt olyan délután, amikor gyakorlatilag 15-en jelentkeztek" - közölte a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, Battyáni Zita. Az orvos figyelmeztetett, hogy ha valakit megcsípne a rovar, azonnal forduljon orvoshoz, a csípés ugyanis akár járásképtelenséget is okozhat.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20130705-ismeretlen-rovartol-rettegnek-a-somogyiak.html

Kép forrása: http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2013-07-04/ismeretlen_bogarak_tartjak_rettegesben_az_embereket.html

TOP 5