Skip to main content

Egy ritka pókfaj kolóniája miatt leállították annak a kétmilliárd fontba (700 milliárd forintba) kerülő témaparknak az építését London határában, amelyet a párizsi Disneyland kihívójának szántak.

A fejlesztők szerint a Paramount a világ harmadik legnagyobb témaparkja lesz, területe kétszer akkora, mint az Olimpiai Parké. A tervek szerint 29 ezer munkahelyet teremtene, és 2019-ben készülne el - írja a Daily Mail..

A kenti Swanscombe-félszigeten található, 352 hektáros terület környezetvédelmi átvizsgálásakor azonban a hatóságok megállapították, hogy az egy ritka ugrópók-kolónia otthona. Ezek a pókok csak két helyen élnek Nagy-Britanniában, és rajta vannak a védelmet élvező fajok listáján. Azon kevés élőlény közé tartozik, amely kedveli a területre jellemző lúgos talajt.

A beruházást vezető London Resort Company Holdingsnak most új otthont kell találnia a pókkolóniának, hogy folytathassa az építkezést. Tony Sefton, a konzorcium projektigazgatója ígéretet tett arra, hogy a területen kialakítanak egy 10 hektáros vizes parkot, és gondjukat viselik a ritka élőlényeknek.

Forrás: http://www.origo.hu/utazas/hirek/20130407-ugropokok-miatt-allt-le-az-orias-beruhazas.html

TOP 5