Skip to main content

A Million Trees Project nevű magyar kezdeményezésnek köszönhetően most minden lelkes természetvédő, személyiségének megfelelő fát tervezhet a www.milliontreesproject.com oldalon. Minden, a weboldalon tervezett fa után a WWF Magyarország elültet egy valódi fát budakeszi kertvárosi részén, Nagyszénászugon. Ez egy védett Natura 2000-es terület, mely a festői Csiki-hegyek lábánál terül el.

Szivárványszín erdőt, rózsaszín fenyők között bicikliző kék medvebocsot vagy fűben ülő zöld szárnyú baglyot a valóságban ritkán látni. A Million Trees kezdeményezésnek köszönhetően azonban most lehetőség nyílik minden természetbarát számára, hogy elengedje fantáziáját, és egyéniségéhez illő fát tervezzen magának.

A www.milliontreesproject.com weboldalon a „Tervezz fát” gombra kattintva mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő faformát illetve színt, majd különböző állatokkal, gyümölcsökkel és egyéb elemekkel színezheti saját fáját. 1000 forint online befizetése után az egyedi alkotás azonnal megoszthatóvá válik a Facebookon és a nagyobb közösségi oldalakon, hogy a kezdeményezés a tervezők segítségével valódi természetvédelmi mozgalommá válhasson! A WWF Magyarország ugyanis minden egyedileg megtervezett fa után a valóságban is elültet egy őshonos facsemetét Nagyszénászugon, a fokozottan védett Csíki-hegyek lábánál elterülő Natura 2000-es erdőterületen. Így járulhat hozzá minden kreatív környezetbarát a területen folyó élőhely-helyreállításhoz.

Az alapítvány több mint 20 éve dolgozik Magyarországon az erdők megóvásáért. A szervezet Erdővédelmi Programjának célja a természetközeli erdőgazdálkodás támogatása mellett az, hogy hazánkban egyre több, nagy kiterjedésű erdőterületen őrizzük meg vagy állítsuk vissza a természetes vegetációt, így óvva őshonos állat- és növényfajainkat. A MillionTrees csapata ehhez a törekvéshez nyújt segítséget az oldal közösségi média-fókuszú szemléletével és játékos grafikai elemeivel.

A kezdeményezés főtámogatói a PayU Hungary Kft. és az allegroup.hu Kft.

Forrás: http://wwf.hu/egyeb-termeszetvedelem_/1/tervezz-fat-az-erdokert
Kép forrása: eletszepitok.hu

TOP 5