Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

b_700_700_16777215_00_images_avatar_aegkek.jpg 

Lépésről-lépésre követhető, hol tart éppen az ország területén zápor, zivatar.

Többször megnövekszik a felhőzet, több-kevesebb lesz a napsütés. Zápor, zivatar várható. A csapadék mennyisége területi átlagban: 10 és 20 mm között valószínű, 20 mm-t meghaladó csapadék nem várható.

Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A 10-20 km/h-s átlagszél mellett 25-45 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. Zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 60-80 km/h-t. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 25, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 fok körül alakul.

Az enyhülést hozó hidegfront ide kattintva követhető, hogy éri el az ország egyes részeit, éppen hol van zápor, zivatar.

Orvosmeteorologiai tájékoztató

Főleg a Kárpát-medence északi, északnyugati vidékeit egy gyenge hidegfront érinti. Elsősorban az ott élőknél fordulhat elő fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. Arrafelé is csak néhány fokkal mérséklődik a forróság, a legnagyobb hőség még a délkeleti országrészben várható. A szokásosnál több folyadékot fogyasszunk, lehetőleg vizet, ásványvizet, teát, illetve gyümölcslevet! Az erős ultraibolya sugárzás miatt a déli órákban kerüljük a tűző napsütést, húzódjunk árnyékba!

UV-B sugárzás

Maximum: 7.5 - Nagyon erős
Minimum: 1.8 - Gyenge
Átlag: 6.8 - Erős

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay