Skip to main content

 

Többen meghaltak és eltűntek a Dél-Franciaországban pusztító heves esőzésben. Utcákat, házakat, sőt az autópályát is elárasztotta a víz. Hárman a kocsijukban, egy cannes-i asszony az utcán fulladt meg.

Zord időjárás pusztít Dél-Franciaországban a Földközi-tenger partvidékén. A helyszínre sietú François Hollande francia elnök legfrissebb bejelentése szerint 16-an meghaltak, hárman eltűntek a hatalmas esőzések miat, de a szám még növekedhet - írta a Le Figaro.

hirdetés

A tűzoltók szerint három ember egy idősek otthonában halt meg Biot-ban, amikor az Antibes közeli épületet elárasztotta a víz. Egy negyedik ember, egy asszony Cannes-ban, az elárasztott utcán fulladt vízbe. Vallauris-Golfe-Juan-ban három embert a kocsijában találtak holtan - írta a Le Monde.

(A Twitteren minderről itt látható felvétel.)

Kilépett a medréből a Brague folyó Antibes közelében és elárasztotta a város környékét. Kempingek sora került víz alá. A térségben két helikopter járőröz felmérve a keletkezett károkat, segítséget nyújtva az emberek kimenekítéséhez.

Antibes közelében az A8-as is autópályát elöntötte a víz.

Cannes térségében számos út szintén víz alatt áll.

A francia vasúttársaság (SNCF) jelezte, hogy tucatnyi vonat vesztegel utasokkal teli a pályaudvarokon Dél-Franciaországban. Toulon és Nizza között teljesen leállt a vonatközlekedést.

A cannes-i polgármesteri hivatal bejelentette, hogy a kialakult helyzetre tekintettel mozgósították a rendőrség és a katasztrófavédelem erőit a térségben.

A francia meteorológiai intézet jelentése szerint heves zivatarok söpörtek végig az ország délkeleti részén éjjel egy óra körül. Az éves csapadékmennyiség tíz százaléka esett le az utóbbi órákban. A vihar, amely az olasz partok felé tart, a tengeren volt a leghevesebb.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Boris Horvat / AFP

TOP 5