Skip to main content

 

Egy 64 méter hosszú, főként olajos anyagokból, nedves törlőkendőkből álló képződmény alakult ki a délnyugat-angliai Devon megyében, a tengerparti Sidmouth nyaralóvároska csatornarendszerében.

Ez már nem az első eset, hogy valamelyik brit város föld alatti hálózatát eldugítják ezek a jórészt az emberi nemtörődömség miatt kialakuló furcsa tárgyak.

hirdetés

Ahogy az Origo akkor megírta, 2017 szeptemberében London lakóinak – és a csatornahálózat üzemeltetését végzőknek – életét keserítette meg egy 130 tonnás zsírhegy, ami Whitechapel városrész alatt alakult ki. The Guardian jelentése szerint most Londontól távol bukkant fel egy, az iménti változatra kísértetiesen hasonlító zsírdugó.

Az első hírek szerint, ennek kialakulása minden bizonnyal ugyannak tudható be, mint a londoni, azóta már feldarabolt zsírgodzilláé. Vagyis annak, hogy a főzési ételmaradékok mellé a lakosság, illetve a nyaralók egy része olyat is lehúz a vécén, amit nem kellene. Ez a „példány” különösen sokat tartalmaz a sokféle célra használt nedves törlőkendőkből.

A sidmouth-i zsírdugó ugyanis ugyanolyan jellegű, mint az, amit korábban Londonban találtak.

A városka szennyvízhálózatát üzemeltető cég vezetője máris közölte: egészen biztos, hogy valamiféle kiállítást vagy installációt fognak berendezni ennek apropóján azért, hogy megmutassák az embereknek, mivel „ne etessék a zsírszörnyeket”, azaz miket ne dobjanak a vécékbe vagy a csatornába.

A cégvezető azt is bejelentette, még időben észlelték a 64 méter hosszú képződményt, így az szerencsére a csatornarendszer használatában egyelőre nem okoz komoly gondokat. A zsírdugó hosszabb, mint hat londoni „double decker” piros emeletes busz egymás után állítva.

A cégnél közölték, az eltávolítás ideje alatt is képesek a rendszer megfelelő üzemeltetésére. A zsírhegyet a cég munkatársai a következő hónapban kezdik meg eltávolítani a helyéről, várhatóan nyolc hét alatt végeznek majd a munkával. A szörnnyel küzdők mindegyike védőfelszerelést és légzőkészüléket kap a munkához.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5